Aamulla blogiini on näköjään ilmestynyt Kiinasta ja Etelä-Koreasta käsin roskaposteja. Huomasin sen vasta äsken, kun laitoin uuden kommentointilaatikonpohjan. Mutta: ne roskapostikommentit eivät näkyneet ollenkaan kojelaudallani uusina kommentteina!!???

Miten roskapostittajat nyt osaavat kiertää sen, että itse en näe minulle tulleita roskia ennen kuin itse menen lukemaan postauksiani yksi kerrallaan ja näen ne??

Poistin ne kyllä kojelaudan kautta menemällä jokaiseen postaukseeni yksitellen ja katsomalla kommentit. Poistin 28 tänä aamuna tullutta ja laitoin asetuksiini, että kommentit näkyvät vasta hyväksynnän jälkeen.

Näköjään pitää silti olla tarkkana, sillä joku päivä kaikki postaukset voivat olla roskaa täynnä, jos he osaavat asetuksetkin kiertää.

Onneksi on tuo maailmanlaajuinen seurantalaatikkoni. Alan seurata sitä, jotta näen, jos ulkomailta käsin käydään sivuillani. Sitten voin tarkistaa, onko uusia roskia ilmestynyt. Ihan vielä en haluaisi laittaa tuota kirjainvarmistustakaan. Kyllä he senkin osaavat jo kiertää, tiedän, mutta hidastaisi se ainakin.

1351164317_img-4b5fefcbaa1bedd434495753b