Täysikuuta ulvoessani olen matkannut netissä eri joulusivuilla. Löysin taas yhden kloonini. Ai, että mistäkö tiedän? Poistin osan runoista näkyvistä, kun siirsin sivuni tänne ja sekoitin runojen aikaisempaa järjestystä. Ihan tarkoituksella.

Tänään ja ensi yönä yritän lisätä ne puuttuvat takaisin tänne näkyviin.

Lisäksi huomasin, että minun sivujani "boikotoidaan" juuri niillä sivuilla, jotka ovat omansa perustaneet näihin sivuihini. Ei haittaa. Kyllähän minä ne löydän ja tiedän, vaikkeivät he julkaisekaan linkkiä tänne. Jäisivät itse kiinni siitä, kun muutkin huomaisivat kopioinnin.;) Menisi kasvot ja kiitokset karisisivat. Jotkut kun kerjäävät kiitosta muka itse tekemästään työstä "hienojen joulusivujen ylläpitämiseen".

Meitä on moneksi.... Mutta tässä iässä ei enää paljon hetkauta.

Saan pitkin vuotta postia, joissa kerrotaan räikeimmistä tapauksista. Vaan kukaan tuskin ylittää aiemmin Joulumiehenä esiintyneen nuorukaisen touhuja. Hän kun tosiaan kopioi sivuni yks yhteen ja piti niitä kuin omiaan. Kaikki minun omat valokuvanikin hän oli ominut. Ja väitti niitä omikseen. Uskoi jääneensä alakynteen, kun kerroin esim. sen, että hänen resptisivuillaan lukee, kuinka hän sai taatelikakkureseptin muka Raumalla asuessaan työtoveriltaan 70-luvulla (jolloin ei ollut edes syntynyt vielä! Ei ollut huomannut korjata edukseen sitäkään pikku yksityiskohtaa) ja kuinka eräs pikkujoulukuusen kuva oli otettu minun olohuoneessani tiettynä päivänä, vuonna ja kellonaikana ja että se kyllä löytyy kuvagalleriastani, jos oikeuteen mennään. Pikkuhiljaa poisti minulta kopioimansa sivut ja häipyi vähin äänin kokonaan.

Mutta sitä se nykyaika on. Kopioidaan niitä väitöskirjojakin netistä, miksei siis joulusivuja.

Eilen kuljin kaupungilla pari tuntia ihaillen valoja ja jouluikkunoita, kuutamon lisäksi. Oli vain niin kauhean mustaa ja pimeää muualla kuin keskustassa. Onneksi lunta on luvassa, mutta eipä se rankin sade taida meille asti yltää.

Toivossa kuitenkin eletään.

© 1347700811_img-e2245e9314026759ccc2c2d5d

1354024887_img-1b2b199109a7728f0ef0562c9

65639