Joku nuorempi ihmetteli (irl), miksi mainitsen tuolla runosivuilla siitä, että olen ne itse puhtaaksikirjoittanut. Katsokaas, kun silloin vuonna 2002 ei vielä ollut joulurunoja sisältäviä sivuja, joista olisi voinut copypastata, kuten nykybloggaajat tekevät. Mm. suoraan minun sivuiltani omilleen.;)

Jokaikisen runon olen itse tänne kirjoittanut omin kätösin! Olen plarannut tuntitolkulla kirjaston runokirjoja, omia vanhoja joulukorttejani ja -kirjojani, kerännyt niitä lehdistä, mainoksista ym. Ja kirjoittanut itse uusia. En käy toisten sivuilla kopioimassa mallia, tyyliä, jaottelua tai mitään muutakaan. Joskus haen tietyllä runotekstillä Googlen kautta ja katson, minne kaikkialle sivujani on kopioitu ilman mainintaa asiasta. Muutoin muut blogit ja sivut saavat olla ihan rauhassa minulta! En halua edes alitajuisesti matkia toisia, vaan olen alusta lähtien pitänyt oman tyylini, matkimatta muita.

Minä ja Tunturisusi olemme ne ensimmäiset joulusivujen pitäjät.

Ensimmäisillä sivuillani oli myös sadoittain jouluun liittyviä gif-kuvia, mutta niitä kuvasivuja en enää ole tänne laittanut. Vaikka ne ovat tallessa siellä alkuperäisellä sivustollani, jonka tein katselua varten. Tämä tekstiosuus on tullut myöhemmin, vaikka meillä oli MSN-yhteisössä myös keskustelupalsta ja chat.

Nykyisin ihmiset ovat niin kiireisiä, ettei heistä olisi chattaamaan, kun eivät ehdi kommenttejakaan jättämään, vaikka viettävät sivuillani aikaa runoja kopsaten ja musiikkia kuunnellen. Tällä hetkellä on 150 hengen päivävauhti. Viimeisin kommentti joltain muulta kuin vakikävijältä on viime kuun viimeiseltä päivältä.

Koska halusin tietää, millä sivuilla vierailette, laitoin joka sivulle oman laskurinsa, josta sen näen. Runosivut ovat ne suosituimmat käyntikohteet juuri nyt, kun tehdään joulukortteja ja etsitään niihin runoja. Toivon mukaan kunnioitatte runoilijoita edes sen verran, että laitatte heidän nimensä runon alle, kuten kuuluu. Ja jos se on tiedossa. Itse pyrin kaikin keinoin etsimään runoille kirjoittajan. Kaikille sitä ei heti löydy, mutta kenties ajan kanssa. Siksi olen pyytänyt kaikkia ilmoittamaan, jos he tietävät jonkun tietyn tuntemattoman olevan jonkun tietyn henkilön. Että runoilija saisi ansaitsemansa kunnian omasta runostaan!

©Jouluenkeli :)

1353238383_img-7b879f208aeee23aad4248e1c

63669