On tullut aika heittää pois vanhat seinä- ja mappikalenterit sekä päivyrit.

Mutta kun niissä on niin kauniita kuvia.... Ei niistä halua luopua. Niinpä:

1357050919_img-068cf3812670fb7ac9b241475

Poista mappikalenterin mappiosuus kirjeveitsellä, siisti reunat saksilla.

Poista kansiosuuden ylimääräiset pahvit ja sivut, mutta tarkista, missä on tammikuun kuva, ettei se mene kannen mukana. Joissakin kalentereissa se on pahvina.

Mahdollisen seuraavan vuoden vuosikalenterin voit laittaa vaikka kirjoituspöydällesi tai seinään. Ellei sen takana ole joulukuun kuva.

Käännä kuvat päällekkäin ja ota esiin aina vain yksi kk-kuva.

1357050921_img-9d3838201e3ba2e6cd76d29b3

Kas näin, seinällä on kuvakalenteri, jonka kuvan voit vaihtaa joka kuun viimeisenä tai ekana päivänä.:) Tämä on muuten äidiltä peritty tapa. Kotikotona eteisen seinällä oli/on näitä tuunauksia.

Itse vien nämä kalenterikuvat varmaan mökille, ellen laita laatikkoon odottamaan toista vuotta.

Tunnustan, minulla on näitä... useita. Eteisen seinällä on esim. tyttäreni kuusivuotiaana eskarilaisena saama kissanpentukalenteri, jossa on hänen antamansa/kirjoittamansa nimet jokaiselle pennulle. Tammikuuta koristaa harmaa pitkäkarvainen Cathy.♥ Ja tytär täyttää keväällä 27 vuotta. Muutama vuosi on sitäkin tullut säilytettyä.... ;)

Säilytän tuunattuja kalentereita isossa pahvilaatikossa ja otan sieltä uusia kuvakalentereita eri huoneisiin. Siitä samasta laatikosta otan myös tauluja, sillä kuka niitä samoja tauluja jaksaisi vuodesta toiseen joka päivä katsella. Vaihtelu virkistää.

Tuumii ©Jouluenkeli

78858