On päästy jo kolmanteen adventtisunnuntaihin. Äsken kuuntelin Kadonneiden joululevyjen metsästäjien ohjelmaa radiosta. Muutaman nauhoitin c-kasetille itsekin täydentämään joululauluvalikoimaani. Harmi vain, että niin monen kappaleen päälle puhuivat, ettei niitä voinut nauhoittaa ja tuntien ekoja kappaleita ei edes etukäteen tiennyt. Kun ensin soitetaan kappale ja sitten vasta siitä kerrotaan, että mikä se nyt oli ja miksi.

En vieläkään ole saanut joulutauluja paikoilleen. Mutta äsken tiskasin jouluastiastoa ja vaihdoin köökin pöydälle uuden joululiinan. Vaaleanpunakelloinen vahakangas sai väistyä kankaisen, joulunpunaisen mistelikimppukuvioisen liinan tieltä.

Postipoika on ollut ahkera ja lahjakasa pöydän alla on kasvanut.

Tilasin itselleni kristallienkelin ja sitä aion pitää ikkunavalona lähes vuoden ympäri. Kesällä ei tarvita, kun aurinko paistaa muutenkin päivät ja yöt.:) Mutta muulloin.

Huomenna viimeistään pitää paketoida loput lahjat lapsilleni lähetettäviksi. Matkahuolto taitaa olla paras vaihtoehto nykyaikana.

Joulukortteja on saapunut neljä kappaletta, mutta itse en niitä lähetä yhtään. Tänäkään vuonna.... Ensi vuonna en ensinkään, kun Itella nostaa taas maksujaan ja vähentää palvelujaan. Aika omituista meininkiä. Postin määrä on vähentynyt (monien korotusten takia kukaan ei turhaan lähettele mitään!), joten nostetaan hintoja, jotta sitä lähetetään entistä vähemmän ja kohta ei tarvita koko postin palveluja.

Joulukuusi on kaadettu ja odottaa kuistin nurkalla ensi viikonloppua ja pääsyä sisälle. Viikon päästä tähän aikaan kuusi on jo koristeluvaiheessa ja kenties joulumme on jo valmis vastaanotettavaksi.

Olisi ollut hyvät ilmat viikolla (-41ºC) tehdä jäälyhtyjä, mutten raskinut uhrata ainoaa ämpäriäni. Ehkä tulemme toimeen ilman niitäkin.:)

Ulkolyhtyihin ei kannata näinä päivinä laittaa kynttilöitä, sillä taivaalla valaisee yksi iso lyhty. Kuu-ukko kuikuilee sisään ikkunoista, eikä anna nukkuakaan.

Valoisaa alkavaa viikkoa!

©1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

13.12.2013%20010-normal.jpg

82625