Jouluaaton aamuna suuntasimme vanhempieni luokse ja sain vuosikymmenten jälkeen koristaa siellä kuusen.

Tonttu kävi joulusaunassa, minun ei kannata edes yrittää. Kuivun vain saunan kuumuudessa.

Kuuden maissa kotiuduimme ja Tonttu sytytteli pihan lyhtyihin kynttilät, kun minä lämmitin hellalla tiskivettä.

Lahjatkin tuli availtua iltahämärissä, kiitos kaikille muistaneille!♥

Iltayhdentoista aikaan taivaalta tuprusi lunta ja lähdimme kävelemään perinteidemme mukaan hautausmaalle. Ihanan hiljaista ja lumista. Kynttilöitä pimeimmässäkin nurkassa.

Ja koska sitä lunta tosiaan tuli, jäimme pihalle lumitöihin. 10 senttiä on helpompi lykätä kuin 20.....

Sillä jouluaamuna oli edessä sen toisen kymmensenttisen lumikerroksen lykkäys. :)

Meillä ei ollut tarkoitus mennä mihinkään joulupäivänä, mutta koska tiesimme vanhempien pihassa odottavan sen mahtavan lumikerroksen, jatkoimme autolla matkaa suoraan sinne "ulkotyövaatteissamme".

Muutaman tunnin sitten rupattelimme siellä lumitöiden jälkeen ja myöhemmin iltapäivällä ajelimme kotiin. Täällä oli taas lumitöitä edessä ja ne tehtyämme yritimme sytyttää lyhdyt. Mutta kova tuuli ja räntäsade eivät oikein ole hyvä yhdistelmä siihen hommaan. Suosiolla odotamme tyvenempää ilmaa.

Puoli kymmeneltä menin jo nukkumaan, koska raitisilmamyrkytys alkoi vaikuttaa. Heräsin puolenyön jälkeen ja nyt kuuntelen joulumusiikkia ja kävin äsken lukemassa Topi-tontun joulupuuhista. Topi muistuttaa paljon Pipariinaa ja toisaalta Torstia ja Tuurea. Ja sitten taas jotenkin Hipsua. Mutta ne kaikki ovatkin tonttuja.

Radiossa Wham muistelee viime joulua. Hmm, kannattaa laittaa muistiin tämäkin joulu, jotta voi ensi vuonna muistella tätä viime jouluna.

Oikein tunnelmallista tapaninpäivää!

©1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

83340