Tiistaina iltapäivällä Tontun oksaleikkurit sanoivat niksnaks ja niin kuusi päätyi jätesäkkiin ja takassa poltettavaksi. Vain ranka ylätupsun kera vietiin pihalle lintujen iloksi.

Yhä edelleen joulukoristelaatikko odottaa olkkarissa avoinna. En millään malta ottaa kaikkia koristeita pois. Enkelit ovat yhä lyhtyineen ja huiluineen keittiökaappien ovissa, pöytäliinat paikoillaan. Keittiön ikkunalla majailee joulupukki, toinen tuikkulyhtynä pöydällä.

Mutta kaipa ensi viikolla on joulu korjattava kokonaan pois ja vietävä laatikot vintille.

Pienen kamarin ikkunasta otin pois joulupukin reen bambeineen (silhuettivalot) ja vein sinne tänään kristallienkelini. Makuuhuoneessa kun on kynttelikkö, väriä vaihtava lasipallo ja värikäs lyhty ikkunalaudalla, joten kyllä sieltä yksi jouti pois.;)

Olohuoneen ikkunassa on sininen lyhty, valopallo ja seinällä punaiset sydämet luovat salaperäistä valoaan.

Laitoin ikkunaan kultatähtivaloverhot, sillä pian aurinko paistaa taas täydeltä terältä ja kukat kuivuvat, kun en muista kastella, lue: täyttää vesisäiliöitä ruukuista. Kaamos päättyi viime lauantaina.

Pakkanen paukkuu nurkissa taas lähes kolmenkymmenenviiden asteen voimin. Ja kiristyy yhä, joten ehkä taas näemme lukemia yli neljänkymmenen.

Se tosin tietää kaunista kuutamoa, tähtitaivasta ja revontulia, jotka joinain iltaöinä ovat valaisseet taivaan. Aina vain ei muista katsella ikkunasta ylöspäin. Ties kuinka kauniit taivaantulet ovat jääneet näkemättä!

Lumestakaan ei ole puutetta ja jäälyhtyjä voi valmistaa parissa tunnissa. Pihallamme on vihreitä, oransseja, keltaisia ja punaisia ynnä kirkkaita ja mattavärisiä, sllä olen osan tehnyt keitetystä vedestä.

Huomenna, siis tänään, vien vihdoin viimein ryijyni lumipesuun pihalle. On päässyt harmaantumaan kynttilöiden poltosta sekä takka- ja hellanuunin lämmityksestä johtuen.

Kirkasta tähtiyötä!

©1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

030-normal.jpg

83711