07.06.2014%20048-normal.jpg

Tänään join mökillä viimeiset pisarat glögistä, viimeisestä purkillisesta. Nyt täytyy vain odottaa, josko jossain olisi vielä vanhaa varastoa myynnissä tai odottaa lokakuuhun, jolloin uudet erät tulevat myyntiin.

Ja ne joulukortit ovat  yhä keittiössä ikkunalaudalla.;) Uudet tänä vuonna tulleet postikortit ovat keittiön ovessa. Ei niitä montaa ole, mutta jotain silmäniloa ensi joulua odotellessa.

Ensi viikolla alkaa asuintalomme maalaus. Talkoilla kyläläiset sen tekevät. Meistä huonokätisistä ei ole apua, joten olemme poissa jaloista ja vietämme aikaa mökillä. Mökille olen kaikki kukatkin vienyt ja kotipihassa on vain kaksi altakasteluruukkua, yksi omatekoinen altakastelujuttu ja porraspielissä lilat kukkaruukut, joissa on valkoinen marketta ja sininen lobelia. Koska tänne ei kannattanut laittaa mitään köynnöskrasseja kasvamaan kuistille, kun ne olisivat kärsineet maalausurakan aikana.

07.06.2014%20012-normal.jpg

Mökin pihalle olen kylvänyt joululahjaksi kummitytöltä saamani kehäkukan siemenet. Varmaan kaikki itävät ja ovat nousseet muutamassa päivässä mullan pintaan hellepäivien lämmön ja eilisten ukkossateiden ansiosta. Lehtikin on puussa, tulivat kahdessa päivässä. Kohta luonto kukkii. Suopursut ja hillat ovat nupuillaan, jossain hilla jo kukkii.

Kunhan talo on maalattu, voin laittaa kuistin kuntoon ja säleiköt paikoilleen, hallaharson yhden aukon peitteeksi näkösuojaksi, tuulisuojaksi ja talven lumisuojaksi. Sitten voimme laittaa myös jääpuikkovalosarjan kuistin katonreunaan odottamaan talven ja joulun tuloa.

Nyt on kesä, aurinko paistaa yötä päivää, pääskyset kujertavat räystäiden alla, muutama perhonenkin eilen lenteli pihalla. Voikukat, niittyleinikit ja mesimarjat kukkivat.

Nautitaan kesän tuoksuista ja säilötään ne muistoihin, joita voi joulunajan pimeydessä sitten muistella.

Jouluun on enää 200 päivää.;)

Tuoksuvia kesäpäiviä toivotellen

©1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

08.05.2014%20010-normal.jpg

84606