Kesä on kääntynyt syyskesän puolelle. Aurinko jo laskee iltaisin ja muutaman tunnin ajan täällä Joulupukinmaassakin voi pitää lyhdyissä valoja.

Hillat on kerätty, nyt on mustikoiden ja mesimarjojen aika. Puolukat ja karpalot ovat kypsymässä.

Koivut kärsivät helteistä ja alkoivat pudottaa lehtiään ja sen jälkeen on iskenyt ruoste. Ei tule tänäkään vuonna kaunista ruskaa, paitsi maahan.

Kuistille on viritetty valoketjuja, pian laitetaan kanervat ja muut syysistutukset paikoilleen kesäkukkien kuollessa ja lyhdyt puiden oksille. Toki vielä krassit, marketat, kehäkukat, lobeliat ja muut kukkivat, mutta kunhan ensimmäinen hallayö saapuu, kukkamäärä vähenee.

Viime jouluna voittamani superlahjakortin käytin joululevyjen hankintaan. Tosin osa tilauksesta peruttiin, kun ei tilaamiani tuotteita sitten ollutkaan.;( Mutta 8 joulucd:tä ja kaksi pääsiäsicd:tä odottavat. No, joululevyt olen jo kuunnellut kertaalleen.:) Ja nyt minulla on Kai Hyttisen levy On joulu tullut Lappiin!♥♥

Pikkuhiljaa alkavat jouluasiat kutkuttaa mieltä ja tulee selattua joulukauppojen sivuja. Pitää varmaan paneutua viime vuotta paremmin ensi vuoden kalenteritilaukseen. Viimeksi oli tunti aikaa tehdä tilaus kuvineen. Tänä vuonna yritän etsiä sellaisen kalenteripohjan, jossa on myös nimipäivät, jos mahdollista. Ja teksti näkyvän isoa.

Joulukortteja en aio lähettää tänäkään vuonna, joten ei ole askarreltavaa.

Joulun värit taitavat olla tutut kulta ja punainen. Jossain vaiheessa se muuttuu taas sini-hopeiseksi. Mutta viime vuosina olen panostanut punaisten pallojen ostoon, joten odotan tämän väriyhdistelmän kuluttavan itsensä loppuun ennen kuin vaihdan väriyhdistelmää.

Ja mitä haluaisin lahjaksi? Valkoisen pakkasjoulun tähtitaivaineen, yhdessäoloa, hiljaisuutta, joululauluja, kimallusta. Ison, tosi-ison olkipukin kuistille pikkukuusen viereen. Täällä on myös listaa.:) Ja linkkejä kokeillessani huomasin, että lumiukkosiluettia saa kysellä lokakuun alussa. Toivoa siis on, että joskus saa taas joulun ja talven ajaksi lumiukon ikkunaan. Myös iso ja monimutkaisen kaunis himmeli olisi ihanaa saada.

Mietinnässä on myös joulukalenterin teko. Siinähän sitä aikaa saisi vierähtämään.

16.08.2014%20020-normal.jpg

Kiitos kummitytölle kehäkukansiemenistä viime jouluna! Nyt niitä katsellessani muistan aina Sinua!

Värikästä syyskesää!

©1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

84983