Syksy on tullut. Tosin mittari on näyttänyt pitkään +10 astetta. Nyt alkaa pikkuhiljaa kylmetä ja ensi yöksi on luvattu jopa lumisadetta.

Pihalla kukkii enää keltainen orvokki, joka sekin joutui pupujussin käsittelyyn ja nyt se on keltaisena pallona tolpan päässä, kun pupu karsi alimmat oksat ja kukat pois.

Kanervat ja callunat ovat pihan väripilkkuina odottamassa valkoista lumipeitettä, että pääsisivät kunnolla esiin.

Lyhdyt ovat vielä vintillä, mutta tällä viikolla ne varmaan pääsevät oksille paikoilleen ja alan kaivella kaapin periltä kynttilöitä niihin.

Pitää muistaa tilata omena-pallo-rusetti-havuköynnökseen uusi valosarja, että sen saa taas valaisemaan olohuoneen verholautaa.

Postin pitäisi tuoda vielä kolme joulucd:tä. Sitten yritän olla kartuttamatta enää sitä kokoelmaa. ;)

Työhuoneessa jo vähän vilkuilin joululehtiä. Jouluun on enää 76 päivää.

Glögiä ja pipareita on ostettu ja nautiskeltu; piparimurujen päälle kaadettu DiSaronnoa, nougatjäätelöä ja kaiken ylle vielä hillakastiketta ja nonparelleja.

Äsken katselin verkkokauppojen sivuja ja etsin niiden joulusivuja.

P1120794-normal.jpg

Mutta tässä kuussa on vielä kurpitsajuhla, perjantaina 31.10. Kerrankin osuu viikonlopulle, joten osaavat ihmiset viettää sitä oikeana päivänä. Se kun on AINA lokakuun viimeisenä päivänä huolimatta siitä, mikä viikonpäivä sille sattuu. Se on talven alkamispäivä. Pitääpä etsiä lepakot ja kurpitsakranssit valmiiksi sekä noidat ja hämähäkit. Osan niistä näette varmaan kamerastani. Se kyllä toimii nykyisin miten sattuu, eikä välillä näy muille kuin jäsenille. Olen lähettänyt asiasta kyselyn ylläpitoon. Haluan sen näkyvän kaikille ilman salasanoja silloin, kun viitsin sitä päällä pitää. Joulun aikaan yritän päivittäin tehdä näkyville jotain uutta.

Vinkkejä tämän vuoden joulukalenteriin kaivattaisiin. Millaista haluaisitte lukea? Edit: Päätin, ettei tänä vuonna tule mitään kalenteria, koska se vie liikaa aikaa. Ei kannata ainoastaan kuudelle lukijalle tehdä kalenteria; sen tekemiseen kuluvaan aikamäärään nähden turhaa työtä.:)

Hämärän hyssyä. Joulu jo mieltä kutkutellen....

©1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

85307