Olen tullut siihen tulokseen, etten sittenkään ole ihan pahimmasta päästä jouluhullu, vaikka suku - ja varsinkin jälkikasvuni, ovat sitä mieltä. Ei meillä sentään vielä ole kuusta koristeltuna, kuten monissa kodeissa Hollannissa ja Amerikoissa tai kuusta vaille valmiit koristelut, kuten monella täällä koto-Suomessa. Mikä helpotus!

Saan ihan rauhassa ostaa joulukoristeita helmikuussa, kuunnella joululauluja heinäkuussa, leipoa pipareita lokakuussa ja syödä kinkkua marraskuussa!

Tänään laitoin punaisen liinan keittiön pöydälle ja kinkun sulamaan viikonloppua varten.

Nuo kuuset olen bongannut kameroista, joita olen katsellut netissä ja kuusta vaille valmiit kodit löysin blogistaniasta. Amerikkalainen perhe kertoi chatissaan, että he riisuvat kuusen heti joulupäivän jälkeen, mutta nauttivat nyt siitä täysillä. Hollantilaiset kuusiperheet olen löytänyt jo vuosia sitten. Tosin en tykkää niistä valkoisista ja vaaleanpunaisista kuusista. Kuusen pitää olla vihreä. Ei se muuten ole joulukuusi.

Kun lapset olivat vielä kotona, meillä oli aina pikkujoulukuusi, mutta vasta pikkujouluna se laitettiin esiin. Ei sentään marraskuun alussa.

Tuntuu kuin olisin saanut synninpäästön. En olekaan niin "kamala" kuin luulin.;)

Tosin aloin miettiä, että jospa laitankin sen tekokuusen jo nyt pystyyn joulua odotellessa. Miksei siitä voisi nauttia nyt, kun kaamos lähestyy ja päivät lyhenevät vauhdilla? Sehän toisi valoa ja väriä elämään. Mietin......

Jouluna meillä Tontun kanssa pitää olla ihan oikea kuusi, kun nyt ei ole puuallergisia samassa huushollissa.

Joulumietteissä

©1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

85956