26.12.2014%20005.jpg

On aika vilakkaa, kun mittarissa on yli 30 astetta pakkasta. Takassa palaa tuli ja juuri laitoin hellanpesäänkin puita palamaan. Kynttilät valaisevat, kuun puolikas ulkona taivaalla pihan kynttilöiden lisäksi. Eilisiltana laitoin pihalle pienen ulkotulen ja syötin sille ne jämät, joita lyhtykynttilöistä jäi.  Etteivät mene talit hukkaan. Ovathan ne kelpoa paloainesta ulkotuleen.

Vielä on aimo annos vanhoja jämiä, joita aion syöttää uutenavuotena padoille keskellä pihaa. Torstaina on jo kuulema keli plussalla ja pääsee tekemään lumiukkoja ja -akkoja. Tai ehkä otan mallia naapurikylän lumitontuista ja väkerrän sellaisen pihallemme. Sitten saa myös lumipalloja, joita voi viedä kellariin vietyjen ruusujen ja pelakuitten ruukkuun pitämään ne kosteina kevääseen asti.

Eilen ja tänään olen kutonut Hile-langasta itselleni pitsibaskeria. Neiti Marplen ajaksi oli pakko lopettaa, että sai keskittyä ohjelmaan täysillä.

Aamupäivällä kuuntelin eri jouluradioita vuorotellen, kun piti aina vaihtaa kanavaa, jos Jippu, Kurkela tai joku muu inisijä alkoi vikistä muka-laulua. Tai jos Carita Mattila tai Tarja Turunen alkaa kirkua, niin kyllä äkkiä vaihtuu kanava!

Joulutorttujen loppu häämöttää. Ehkä vihdoin etsin sen sokerittoman kakkupohjan ohjeen ja leivon uudeksivuodeksi täytekakun.

Ihanaa iltaa tänäänkin Teille toivottaa

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

87782