24.12.2014%20003.jpg

En ymmärrä, miksi vanhat kauniit joululaulut pitää sovittaa jazziksi tai muutenkaan niihin kajota. Vanhassa vara parempi.

Äsken kuuntelin Jouluradiosta, kuinka Kristiina Wheeler pahoinpiteli vanhaa joululaulua Me käymme joulun viettohon. Miksi se on pitänyt vääntää toisenlaiseksi?

Katri Helena on tehnyt uuden (huonomman) sovituksen Joulumaasta, Vesa-Matti Loirin uudempi versio Sydämeeni joulun teen-laulusta on paljon huonompi kuin alkuperäinen.

Uudet nuoret laulajat vinkuvat ja inisevät joululaulut piloille (mm. Jippu ja Johanna Kurkela), Lauri Tähkä ja Pauli Hanhiniemi huutavat laulut läpi. Sen hyväksyn, että uudet laulut lauletaan omituisesti, mutta jättäisivät kaikki vanhat laulut rauhaan uusilta sovituksilta! Niihin ei saisi kajota. Jos haluavat tehdä omannäköistä joulumusiikkia, tehkööt uusia kappaleita.

Onneksi niitä ei tarvitse ostaa ja kuunnella. Valitettavasti radioiden musiikkivalintoihin ei voi vaikuttaa, mutta oma soitin on onneksi täynnä hyvää joulumusiikkia, lähes 60 cd:tä ja lp:t ja c-kasetit päälle.:)

Jouluajan televisio-ohjelmatkin olivat uusintoja "eiliseltä tai vuosien takaa". Kuka haluaa katsella saman konsertin kahtena peräkkäisenä päivänä? Ja kun koko konsertti on pelkkää jazzia, menee loppukin mielenkiinto. Lisäksi moiset Ikoset olivat never heard-laulajia, Diandran nyt tiedän, mutta eipä se englanninkielinen musiikki Suomeen kuulu. Pepen voi kuvitella UMOn kanssa esiintymään, mutta onko joulu ja joululaulut oikea paikka ja aika??? Koko ohjelmassa ei ollut muuta hyvää kuin juontaja.

Ja se Kuusijuhla... Oliko se muka nimensä veroinen? Ei minun kouluaikanani kuusijuhlassa juostu pitkin poikin, siinä oli selvä käsikirjoitus. Oli tiernapojat, joulukuvaelma, joululauluja, tonttuleikkejä, näytelmä, kuorolaulua yms. Noita kontaktiohjelmia tulee jo muutenkin liikaa joka tuutista. Miksei joskus voisi hiljentyä vanhaan tuttuun tapaan jouluun? Miksi aina pitää keksiä jotain uutta ja erilaista? Olisi edes osan päivästä normijouluohjelmia ja se loppu voisi ihan rauhassa olla hömppäpömppää ja jazzia, kunhan olisi etukäteen tiedossa, milloin on kenellekin sopivaa ohjelmaa. Ei tarvitse ihmetellä, miksi katsojaluvut putoavat. Eihän sieltä tule mitään katsomisen arvoista! Onneksi on omat dvd:t, vhs:t ja muut.

Radio Suomi lienee saanut palautetta muiltakin kuin minulta siitä, että joululaulut loppuvat kuin seinään, kun tapaninyö koittaa. Tänä vuonna vielä tapanina soitettiin joululauluja, minkä monet panivat merkille. Mutta kun niitä aletaan soittaakin vasta pari päivää ennen joulua, niin miten ihmeessä niitä muka voisi kuulla liikaa??? Koko eilisen päivän toimittajat kuuluttivat, että kun noita joululauluja on taas saanut kuulla korvat täyteen, koko illan voitte toivoa muuta musiikkia. Ihan kuin vaatimalla vaadittiin kuuntelijoita toivomaan jotain tavallista hömppäpömppää. Jouluaikaan kuuluvat joululaulut. Vaikka koko kuukauden! Nyt niitä soitetaan hädin tuskin viikko, joten miksi se on niin vaikeaa? Jouluaika alkaa adventista ja siitä lähtien joululauluja pitäisi kuulla.

Pistää ihmettelemään, että kenen he luulevat radiota kuuntelevan tai telkkua katsovan. Vai tekevätkö he ohjelmia vain itselleen?

Lähdenpä tästä kuuntelemaan hyvää joulumusiikkia tuonne olohuoneen puolelle takkatulen loisteeseen. Ja saan takuulla kuulla juuri sellaista musiikkia kuin haluan ja toivon!

pohtii

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

87749