04.12.2014%20006.jpg

Olen valinnut tämän joulun uuden laulusuosikkini. Se on tämä.:)

Tänään satoi hieman pakkaslunta. Kävin isäni kanssa naapurimaan kaupoissa. Oli hyvä keli ajaa, tiekin oli hyvin aurattu, eikä poroja näkynyt. Eikä siellä tosiaankaan tarvinnut olla yksin, sillä autoja meni molempiin suuntiin.

Sytytin pihalle lisää kynttilöitä ja kyllä on kaunista. Aamulla sähköt olivat poissa 50 minuuttia. Sähkölaitoksen miehet näet pudistelevat lumia pois langoilta pitkillä teleskooppikepeillä ja joutuvat katkaisemaan sähköt sitä tehdessään. Olivat niin Tontulle kertoneet, kun hän oli heidät tienhaarassa tavannut lastaamassa autojaan.

Ja jollei aamuhämärissä muuta näkynyt, niin ainakin meidän pihamme lyhdyt puissa.

Kävin äsken viemässä postilaatikkoomme lahjan postinjakajille. Kun kilkutin on ulkona, hän tietää ottaa paketin sieltä. Samalla sytytin yhteen lyhtyyn uuden kynttilän, kun se on pienempi kuin muut, eikä siihen voi kovin isoa laittaa.

Tässä kylässäkään kaikki eivät tiedä tuon noutomerkin olemassaolosta, vaan kiikuttavat lähtevän postinsa joko kylän mäellä olevaan lähtevän postin laatikkoon tai vievät 50 km:n päähän lähipostiimme. On kätevää laittaa lähtevät kirjeet, kortit ja kaiken muun laatikkoon mahtuvan lähtevän postin valmiiksi punnittuna ja postimerkitettynä ja ottaa noutomerkki ulos, jotta se otetaan laatikosta ennen postin jakoa. Joitain erityisetuja maalla asumisessa.:)

Novan Joulunradio soittaa musiikkia taustalla, kohta siirryn kuuntelemaan ihan vain Radio Suomea, kun menen nukkumaan ja jätän radion auki yöksi. Jos herään, saan kuunnella uutiset tai joulumusiikkia. Jos kyllästyn johonkin, otan vain kaukosäätimen ja naps! - eipähän harmita jankkaava toimittaja tai uusinnan uusinnan kuuntelu tai kontaktiohjelmien känniset sössöttäjät. Sitten voin kääntyä katsomaan ulos ikkunasta taivaan tähtiä, lumisadetta tai revontulia. Mitä nyt kulloinkin on tarjolla.

Hyvää yötä!

toivottelee

©1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

87377