Neljässä tunnissa kuusi sähkökatkosta. Mutta sen nyt tiesi etukäteen, sillä lauhtuva ilma, lumisade, kova tuuli ja entiset lumi/kuurakuormat puissa ja langoilla ovat huono yhdistelmä. Saa nähdä, ehdinkö nyt kolmannella kerralla tämän kirjoittaa loppuun asti. Yritän tallentaa luonnoksen aina välillä, ettei kaikki teksti häivy sen siliän tien.

Pyykkikone on koko aamun laulanut, katkeilevasti. Siellä se joululiinakin on pyörinyt puhtaaksi. Äsken otin sivuverhon pois keittiöstä ja vaihdoin salusiinin makuuhuoneeseen.

Näkyipä keittiön ikkunassa vielä roikkuvan tonttukynttiläketju. Saimme sen serkultani jo kaksi joulua sitten, muttemme ole raskineet niitä kellukynttilöitä polttaa. Jospa nyt....

Koko päivän satelee lunta, mittarissa on enää -6ºC. Huomenna on viikon ainoa lumisateeton päivä.

Olen virkannut lumihiutaleita tällä ohjeella.

Valobambi on jättänyt kuistin vartioimisen ja siirtynyt telkun viereen antamaan valoa pimeään nurkkaan. Jääpuikot ovat yhä kuistin katoksen yläosassa antamassa valoa pimeälle pihalle yhdessä valopuun kanssa. Kettua ei ole vähään aikaan näkynyt. Eikä kyllä pupujakaan. Porotkaan eivät onneksi ole pihalle tulleet kaivamaan, vaikka ovat tuossa vajaan kilometrin päässä ja välillä käyvät kuntopolun ladulla lenkkeilemässä.

Jos aurinko näkyisi pilvien takaa, se olisi lähes viisi tuntia loistamassa iloksemme. Kevättalvi alkaa hiipiä lähemmäksi. Kukistakin sen huomaa, kun kolme tulilatvaa lykkää nuppuja ja kukkia esille ja fiikus kurkottelee kohti valoa.

Lumista alkanutta viikkoa!

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

88388