Tänään on päivä, jolloin tekisi mieli vain piiloutua peiton alle nukkumaan. Joten pidetään sitten pyjamapäivä hyvällä omallatunnolla.;) Joululahjaksi saamani villasukat lämmittävät mukavasti varpaita nukkuessa.

Heräsin tähän pakkaspäivään aamuseitsemältä mittarin näyttäessä -17ºC. Nyt pakkanen on kiristynyt ja sitä on -22ºC. Huomenna kolkutellaan taas kolmeakymppiä.

Eilen satoi lunta paikoin lähes 10 senttiä. Olen ruokkinut pihan ulkotulipataa kynttilänjämillä ja se paloi komeasti koko yön. Mahtoivat tontut ihmetellä sitä. Kukaties kävivät sen vieressä lämmittelemässäkin.

Tänään istuin olkkarissa penkillä edessäni boolimalja, johon toisesta kulhosta pienin kynttilänpaloja. Helpompi sitten täyttää ulkona tulipataa, kun on valmista silppua. Ja ei, en paljain käsin sitä tehnyt, vaan minulla on noita kertakäyttökäsineitä tahriviin hommiin.

Kaikki kynttilälyhdyt sammuivat tänään, joten enää yksi iso kynttilä on käyttämättä. Mietin, säilytänkö sen venetsialaisiin vai laitanko joku ilta sen palamaan viideksi päiväksi pihalle.

Hyasintit alkavat nuutua, mutta ihana tuoksu täyttää vielä kodin. Yritän tänä vuonna muistaa ottaa niiden sipulit kesällä keittiön alakaapista ja viedä mökille multaan kasvamaan. Ihan on ikävä Hämeenlinnassa naapurissa ollutta kukkakauppaa, josta loppiaisen aikaan hain ison hyasinttikimpun pöydälleni niistä lopuista kukista, joita heille oli joulusta jäänyt. Täällä ei niin vain käydä kukkakaupassa(kaan), kun matkaa on 50 km, yhteen suuntaan. :)

Pitääpä käydä tarkistamassa, paljonko kuusi on nyt juonut vettä ja laittaa sitä lisää jalkaan.

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

87992