Kuumia joulutorttuja appelsiinihillolla ja kylmää maitoa. Voiko olla parempaa? ;) Ostin siis eilen torttulevyjä ja paistoin ne tänään.

Joulumme jatkuu nuuttiin, kuten opin Raumalla asuessamme. Kuusi juo vettä litran päivässä ja antaa vastineeksi juottamisesta ihanaa vehreää tuoksua, johon sekoittuu neljän sinisen ja kolmen punaisen hyasintin tuoksua. Lisäksi pöydällä kimaltelee kaksi joulutähteä kaiken jouluisen koristelun lisäksi.

Kuusta auttanee myös vesiputousmalja, joka kosteuttaa. Sen vieressä oleva Australian kumipuu puolestaan pudottaa kymmenen lehteä päivässä ollen kohta kalju varsi. Mutta vanhastaan tiedän, että se alkaa versota uutta vihreää kevätauringon myötä.

Ulkona puut olivat varsin alastomia pari päivää sitten, mutta nyt säitten nopea vaihtelu on saanut ne kuurautumaan uudelleen. Hennosti tosin, mutta pikkuhiljaa... Eilen ja tänään on tullut noin 10 cm uutta lunta.

Toissailtana tein väkisin 10 lumipalloa, laitoin ne pitkään ruukkuun ja kannoin kellariin. Jokainen pelakuu ja ruusu sai lumipallon ruukkuunsa. Minulla on äidinkin kaksi ruusua talvihoidossa ja niistä toisessa oli uusia versoja. Ihan haaleanvihreitä, mutta kuitenkin. Mennyt varmaan sekaisin.:)

Ei ole ollut lumiukkokelejä ikiaikoihin, joten en ole saanut tehtyä lumitonttua pihaan.

Voi että minä nauroin tänään, kun luin jostain lehdestä, että on tulossa superpakkasia. Jos etelässä on 10-15 astetta pakkasta, onko se superpakkanen???? -30ºC:kin on tammikuussa ihan normaalia, joten missä ne superpakkaset ovat? Jos olisi -50ºC, voisi puhua superpakkasista.

Pakkanen on pukeutumiskysymys, sanoi se Utsjoen vanhapoikakin yhtenä iltana tv:ssä Tosi tarinassa. Harmi, ettei noin hyvää ohjelmajaksoa näe Yle Areenasta jälkikäteen. Aivan ihana, iloinen mies, joka piti sukulaisetkin villasukissa. Piti ihan pyytää Tonttu katsomaan, että kyllä miehetkin voivat kutoa puikoilla siinä missä me naisetkin.

Jossain vaiheessa seurasin yhden kutovan vaarin blogia. En tiedä, onko sitä enää, kun tämä Vuodatus on niin moneen kertaan hukannut Uutisvirran, jossa oli seuraamani blogit. En enää kuudetta kertaa ole jaksanut etsiä niitä google-haulla.

Pitäisiköhän tänä iltana mennä ihmisten ajoissa nukkumaan, että jaksaisi aamuaikaiseen lähteä kävelemään lumikengillä Piilopirtille? Tänään on ollut pyjamapäivä kotosalla, päiväunetkin nukuin.

Leppoisaa lauantai-iltaa itse kullekin

toivoo

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

87895