PA230002.jpg

Kauppoihin saapuivat viime viikolla joulukarkit, koristehyllyllä alkaa olla lyhtyjä ja valoketjuja, askartelupisteessä jouluaskartelutarvikkeita, on käsityö- ja askartelulehtiä ja posti tuo jos vaikka mitä jouluista puuhaa ja mainosta. Viimeksi taisi tulla se Postin joulukorttikisa Postisessa.

Joulukalentereita ei vielä netissä näy, mutta Suomalaisen joulun linkissä (tuossa oikeassa reunassa ylhäällä) on se yksi kisa, jota voi jo klikkailla eli "Kerää sinivalkoinen joulukori ja voita".

Pahimpaan jouluikävään on soitettu iltaisin joululevyjä Tontun jukeboxista. Siellä on muistaakseni kuutisenkymmentä joulu-cd:tä.

Ihmettelin, miksi lumi suli ja maa on melkein musta, mutta sitten hoksasin, ettei meidän lumiukkomme ole ikkunassa lakaisemassa luudallaan, eivätkä lumihiutaleet loista ikkunassa. Nyt asia on korjattu. Pari iltaa sitten laitoin lumihiutaleet olkkarin ikkunaan ja eilen haimme vintiltä kaksi joulukoristelaatikkoa ja niinpä lumiukko-valo on nyt keittiön ikkunassa. Johan tuli heti pakkasta ja nytkin on -4,8ºC. Ensimmäinen joulusta muistuttava kranssikin on ulko-oven pielessä.

Kuistilla odottaa muutama risu. Ensin ajattelin hankkia lumispraytä, mutta kukkakauppias neuvoi eilen, että maalaa ne valkoisiksi ja kierittele sokerissa. Nykyinen hienosokeri on sen verran isokiteistä, että se näyttää kuuralta ja kimaltaa samalla tavoin. Pitänee nyt viikonlopun aikana etsiä jonkun maalipurkin pohjalta valkoista maalia. Vähän kyllä kutkuttaa ajatus maalata risut vaaleanlilalla ja sitten ne kierittää sokerissa... Voisi olla jännän näköistä ja ainakin ne oksat näkyisivät kuistilta paremmin.

Eilen ei vielä saanut jouluisia lautasliinoja, joten piti tyytyä ihan lumenvalkoisiin. Talouspaperirullia en huomannut tutkia, että joko on joulukuviointisia. Minulla on tallessa parin vuoden takaisia jouluköynnös-kuvioituja rullia, jos tämän vuotisetkaan eivät ole kauniita.

Tonttutytön nimestä on tullut vain muutama arvaus. Yksi on ollut osittain oikein, muttei kokonaan. Otan kommentoinnista pois tuon s-postiosoitepakon, joten ehkä useampi uskaltaa kommentoida siihen. Tuskin enää tulee niin paljon roskapostia, kun tämä blogi on nyt yksityinen, eivätkä oudot trollaajat tänne kai vanhasta muistista osaa tulla ilman sitä. Ja kaikki kommentit kuitenkin käyvät läpi minun katseseulani ja jätän piiloon ne, jotka sitä pyytävät tai jotka katson yksityisiksi tai sopimattomiksi julkaista.

Viikonloppumme tuoksuu joululta, sillä aion leipoa ekan satsin pipareita ja lämmittää glögiä ihan mausteiden kanssa. Sain viime jouluna kirjeessä maustepusseja, jollaisia en ole täällä päin maata nähnytkään. Olen käyttänyt niitä säästellen ja nyt käytän loput. Toivottavasti en tehnyt niihin liemiin alkuvuodesta puuroa.....

Ehkä innostun kisaamaan tuossa joulukorttijutussakin ja askartelen oman, maailman kauneimman joulukorttini.;)

Lumihiutaleiden tanssia toivoen

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

89268