Emme tänä vuonna juhli ollenkaan Kurpitsajuhlaa, koska Pyhäinpäivää vietetään tänä vuonna samaan aikaan. Oikeastihan sen kuuluisi olla huomenna, mutta kun nuo työnantajat ovat kaikki pyhät siirrelleet minne sattuu. Ei tunnu oikealta laittaa tänään kummituksia ja noitia näkyviin, joten juhlimme sitten vaikka varhaispikkujoulua.

Jääkaapissa on näet pieni kinkku odottamassa syömistään, uunissa viimeiset piparit tällä erää. Tein laiskanpipareita. Ostin kaupasta kaksi erilaista valmistaikinaa,

PA310002.jpg 

viipaloin ne ja sitten ruudutin, laitoin pellille ja paistumaan.

PA310003.jpg

Täytyy sanoa, että Myllyn paras oli sata kertaa parempaa kuin Sunnuntai, mutta paras on tietysti se omatekemä. Sen aika ei vain ole nyt, vaikka jääkaapissa ja ruokakomerossa onkin kaikki tarvikkeet taikinaa varten. Ehkä ensi viikolla joku ilta taas laitan joulun tuoksua keittiöön....

Mutta nyt on sopivan pieniä makupaloja 108 kpl teen ja kahvin kanssa nautittavaksi.

Veimme eilen hautausmaalle ekat kynttilät, ne, jotka palavat 4 päivää. Tänään viemme päivän palavat lyhtykynttilät ja neljän tunnin pikkupadat.

Kova liikenne näkyy hautausmaalla olevan. On ollut aamusta asti.

Tonttutytön nimeä on arvailtu kahdeksan kertaa. Kaksi kertaa on ehdotettu nimeä Rosaliina, muita kerran eli Pirkko Punahiippa, Roosa Pipoliina, Punahiippalakki, Punanuttu, Punahiippa, Punapipo. Täytyy sanoa, ettei kuumene, ei edes ole lämmintä, korkeintaan haaleaa. ;) Lisää siis arvauksia kehiin!

Aurinko alkoi paistaa täydeltä terältä, kuura ja vähäinen lumi kimaltavat. Kaunista silti.

Minua harmittaa; eilen vasta ajattelin Salaista jouluystävää ja kun etsin siitä tämän vuoden tietoja, se olikin jo alkanut. Miksi ihmeessä siinä lähetetään kaksi pakettia, eikä yksi jouluksi, kuten ennen???? No, harmittaapa vähemmän, kun senkin idea on pilattu. Ehkä teen ihan oman paketin ja lähetän sen salaisesti jollekin, jonka osoitteen tiedän. ;)

Piparintuoksuista Pyhäinpäivää!

toivottelee

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

89320