Tänään otettiin jouluastiasto käyttöön, eilen laitoin joululiinat pöydille. Tai no, voihan punaista liinaa puolukoin ja sydämin käyttää vaikka syksyllä. Olohuoneen pyöreällä pöydällä on jo kaksi liinaa päällekkäin ja ajattelin vielä kaksi silittää sinne alle. Nyt päällimmäisenä on vaaleanpunainen kellokuvio, seuraavana sininen talvimaisema, seuraavaksi tulee punainen kultatähti ja alimmaksi punainen kultasydän, joka saa olla ystävänpäivään asti. Sen jälkeen on vuorossa keltainen kukkakuvioinen kesän ajaksi. Noita pyöreitä liinoja on niin vaikea säilyttää kaapissa suorina silityksen jälkeen, joten ratkaisin asian laittamalla liinat pöydälle päällekkäin. :) Laiska konstit keksii. On sitten helppoa vaihtaa lennosta toiseen tunnelmaan aina jouluajan kuluessa tai liinan sotkeentuessa.

Tonttutyttö ei ole Ruusa Hiippalakki, eikä Ruusaliina, vaikka tässä ollaan jo jollain lailla jäljillä. Ei se myöskään ole Pipari, eikä Pippuri.

Paistoin iltapäivällä piparisatsin ja hyvää on. Jalalliset Perinteinen joulu-astiaston lasit odottavat kynttilänvalossa glögiä sisuksiinsa. Leipä saa päälleen kinkkua ja tulista sinappia. Illemmalla juodaan Pukin pusu-teetä pipareiden kera.

Tänään en ole ehtinyt etsiä joulukisoja netistä.

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

89388