Eräällä foorumilla pohdittiin sitä, kannattaako kotimaista ostaa joululahjoiksi, kun se ei kuitenkaan ole suomalaista. Aloin lukea asiasta ja tekstiä mm. täällä. Mutta onko suomalainen työ silti suomalaista? Pitäisikö uskoa, että esim. Sini-tuotteet ovat kotimaisia, jos osa tavaroista tulee Aasiasta? Valmistettu Suomessa ei tarkoita kotimaisuutta kaikilta osin. Mutta kuka ehtii lukemaan kaikkia lippulappusia ostoksia tehdessään? Onko jossain luettelo niistä tuotteista, jotka todella ovat kotimaisia, suomalaisia alusta loppuun? Mihin lippuun uskaltaa luottaa? Ostanko todella työtä Suomeen ostoksillani? Mistä tietää, ettei tuote ole pesty kotimaiseksi?

Joku piti vuoden ajan blogia elämisestä vain kotimaisilla tuotteilla, mutten nyt löytänyt sitä. Yritin myös etsiä sivustoa, jossa olisi luetteloituna kaikki täysin kotimaiset tuotteet, että tietäisi, mitä ostaa. Ei sellaista löytynyt! Löytyi kyllä asiaa varten tehdyt sivut, muttei sinne ollut kukaan tuotteitaan ilmoittanut.

Niin että; mistä tietää, onko kotimaiseksi luulemani tuote sittenkään suomalainen, jollei siitä saa mistään tietoa????????

ihmettelee

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

P.S. Löysin hänestä jutun ja sitä kautta sitten sen blogin.

89588