Ulkona ilma on lauhtunut, -5ºC. Lyhdyssä koivun oksalla palaa viiden päivän kynttilä.

Keittiö on jouluasussaan. Vain pöytätasot ovat siivoamatta. Pyyhin huonekalut ja ovet Mänty-Tolulla, vaihdoin pöytäliinan valkopohjaiseen punatähtiseen kerniliinaan, ovissa on kultaiset enkelit, tontut pyörivät lampussa ja hyllyn reunassa. Pesin hellanmuurin ja kaakelit höyrypuhdistimella, samoin lattian. Yritän muistaa ostaa lisää kanelitankoja, kokonaisia neilikoita ja tähtianiksia kolmikerrosvadin ylimpään vatiin tuoksumaan.

Täällä työhuoneessani pesin vain lattian, sillä tavaraa on liikaa pöydillä pölyjen pyyhkimiseen. Enkelithän lentävät ikkunassa vuoden ympäri.

Makuuhuoneen siivosin eilen ja siellä vain senkin päällystä on puhdistamatta. Vaihdan siihen jouluisemman liinan mansikoiden tilalle.

Tontun kamarista pesin lattian ja hän sai itse tomuttaa mattonsa. ;)

Vetelin vielä kylppärin seinät ja lattian höyryllä ennen kuin aloin laittaa joulutauluja seiniin, koota seimeä, ripustaa koristeita sinne tänne ja laittaa punaiset verhot olkkariin.

Kävin myös kuistille viemässä kaksi pientä kuusta ja esikoristelin ne nauhoin. Pallot ne saavat vasta jouluviikolla.

Kuusen alle laitoin ne laatikot, joista aion laittaa koristeet sitten siihen oikeaan, tuoksuvaan kuuseen. Siis punaisia ja kultaisia palloja ja kelloja.

Eli meidän joulusiivouksemme on melkein tehty. Seuraavaksi täytyy pohtia ruokapuolta.

Koko päivän jouluradio on soinut taustalla netin kautta. Siellä on menossa koelähetys. Testaavat soittolistojaan ja kuuluvuuksia.

Nyt aion vain olla ja nautiskella tunnelmasta. Pitänee jotain keksiä perjantai-illaksi, kun on se oikea pikkujouluilta....

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

89538