talviaamu%2017.11.2015.jpg

Talviset säät jatkuvat ja melkein joka päivä olemme saaneet lisää lunta. Siellä alimpana oleva lumikerros painuu kasaan ja vaikka yhtenäkin päivänä tuli 30 senttiä lunta, silti lumipeitteen korkeus on tällä hetkellä vain vähän yli 30 cm. Mutta kun lauantaihin asti tulee lisää joka päivä ja sunnuntaista alkaa pakkasviikko, eiköhän tuo ala pysyä maassa. Puiden oksat notkuvat valkoisina ja kaikkialla on todella kaunista. Ainakin siihen asti, että tulee kova tuuli, joka puhdistaa oksat. Toivon mukaan siihen menee kauan. ;) Minä kun niin tykkään näistä lumisista joulukorttimaisemista.

Kolmannen piparitaikinasatsin viimeisiä pipareita syödään, joten pian on aika tehdä taas uusi taikina.

Eilen sain ohjeen punajuuripaistokseen, jota täytyy kokeilla ennen joulua ja jos se on niin hyvää kuin annettiin ymmärtää, sitä täytyy tehdä jouluna bataattisosekeiton kaveriksi.

Eräällä keskustelufoorumilla juteltiin eilen joulun ruuista ja siitä, syökö kukaan enää niitä perinteisiä jouluruokia. Se on vähän maakunnastakin kiinni, mitä missäkin syödään. Mutta miksi tehdä sellaista ruokaa, josta ei tykätä? Vain siksi, että se "kuuluu" jouluun?! Meillä ei tehdä.  Toisaalta, jouluruokamuotikin vaihtelee vuosikymmenittäin. Muistan esim. sen, että 70-luvulla oli muotia tehdä joululunta eli prinsessapuuroa eli Viktorian kiisseliä, jolla nimellä me sen tunsimme.

Tonttutyttö Ailakki odottaa jo kovasti pikkujouluja ja kaikkea sitä, mitä uutta se täällä meillä kokee.

Puikot kilisyttävät joka päivä lahjoja pukinkonttiin. ;)

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

89481