Joulukuun 12. päivä 2015

Paperikalenterin luukusta loistaa tähti, jossa on poron kuva. Ei se ole Petteri Punakuono, vaan luulen, että se on heijastin. Muistakaa nyt, hyvät ihmiset, käyttää heijastimia aina ulkona liikkuessanne, sillä se on tosihalpa henkivakuutus!!!!!

PB210024.jpg

Hyppäsin liesituulettimen päälle juttelemaan näiden tonttujen kanssa. Nuo kolme pientä ovat toinen puolisko kaksosista ja ne toiset kolme ovat erään toisen henkilön luona muistuttamassa jostain... Tulitikkurasian tontut ovat nukkuneet jo vuosia, vuosia peittonsa alla. Emäntä.Tontun kummityttö sen joskus laittoi joululahjaksi. Pukki ja muori-pari on Tittiina-tontun puuhellan kulmalta tuotu tänne.

Kävin eilen hiihtoretkellä eräällä nuotiopaikalla. Minua pelotti niin se kylmä viima ja valkoinen lumi, että istuin koko matkan repussa. Välillä kävin ihan hiukan kurkkimassa, kun lumella näkyi ketun, pupun, myyrän, riekon ja bambien jälkiä. Menimme puiden alitse, kun lumi oli taivuttanut ne porteiksi. Vähän sain lunta päälleni, mutta pudistin ne äkkiä pois ja kaivauduin syvemmälle porkkanapussin taa.

Itse asiassa meidän ei olisi tarvinnut lähteä etsimään bambeja sieltä kaukaa ja tehdä niille sitä polkua, kun ne olivat jo käyneet pihalla tallin ja saunan kulmalla, ketun kuusen alla ja ihan omalla ruokintapaikallaankin katsomassa, onko kaukalossa muuta kuin nuolukivi. Olihan siellä ja lisää vietiin. Sinne ne porkkanatkin lopulta kipattiin, kun jäljistä nähtiin, että ne ovat tulleet lähemmäs oleskelemaan.

Nyt pitää houkutella niitä enemmän näkyviin, että saa niistä kuvankin. Ehkä ne jo tänään tulevat pihalle asti....

toivoo

Tonttutytt%C3%B6%20Ailakki.jpg

89778