16. päivä joulukuuta 2015

Paperikalenterin luukku muistuttaa, että pitäisi tehdä piparitaikina, kun siinä on korillinen pipareita. Onhan se joulun tuoksu hyvä olla olemassa. Pipareiden paistamisesta tarttuu hyvä tuoksu koko taloon ja jopa niihin ihmisiin. Kaupassakin huomaa, kuka on siinä touhussa ollut, kun hän tuo mukanaan joulun tuoksun hyllyjenkin väliin. ;) Kun tuon vinkin lukee, ymmärrän, miksi keittiön kolmikerrosvadin ylimmällä vadilla on noita mausteita......

Olen parin viikon ajan tehnyt "lasitiiliä". Kerään maito- ja mehupurkkeja, pesen ne, avaan yläosan, laitan pohjalle karamelliväriä ja lisään vettä. Osaan laitan vain pelkkää keitettyä tai hanavettä. Nyt pakkasten aikana tiilet jäätyvät nopeasti ja siitä väristä tulee tiilen sisään jättipajunkissa.

PC160011.jpg

Katsokaa, kuinka kauniita ne ovat!

PC160013.jpg

Harmi vain, ettei ennen joulua ole luvassa suojasäätä. Oli tarkoitus käyttää nuoskalunta laastina, mutta ei se nyt onnistu.

PC160012.jpg

Täytyy odottaa lauhempia ilmoja ja vasta sitten tehdä se lasiseinä, joka oli tarkoituksena. Ellen sitten keksi jotain muuta tapaa. Ja koska nuo täytyy laittaa pystyasentoon, tarvitaan "laastia" väliin. Noita tiiliä on nyt 30 kpl. Mutta joulu jatkuu loppiaiseen, joten aikaa on - ja toivoa, että joku lauhakin päivä osuu matkan varrelle.

Noihin tiiliin voi laittaa vaikka tulppaaneita, käpyjä, oksia tai mitä vain keksii mukaan jäätymään laittaa.

Erilaista ite-taidetta

tekee myös

Tonttutytt%C3%B6%20Ailakki.jpg

89844