Joulukuun 20. päivä 2015

Paperisessa kalenterissa oksalla roikkuu nätti kynttilälyhty. Se näyttää tontuille tietä ja valaisee. Aivan kuten Tonttulan pihassakin monipäiväinen kynttilälyhty.

PC190001%20%282%29.jpg

Emäntä-tonttu kaatoi ne mausteet vadin ylimmältä tasolta kattilaan, lisäsi siihen vettä ja laittoi hellankulmalle. Siellä se lämpeää joka kerta, kun hän lämmittää taloa tai kokkaa. Ja koko talo tuoksuu joululta! Nuuh! Ihan kuin joku leipoisi koko ajan pipareita.

PC190004.jpg

Ehkä siitä jouluntuoksusta johtui, että kun Emäntä-Tonttu teki viikkosiivouksen, hän halusi koristaa jo kuusen. Se siirrettiin ikkunan ääreen ja samalla siivouksella se saatiin sitten koristeltua. Oksilla on vain valkoisia ledvaloja, kultaisia ja punaisia palloja, sydämiä ja kelloja sekä kultalameeta. Ja tietysti tähti latvassa.

Nyt minulla on kaunis kiipeilypuu. Pitäähän ne kellot saada helähtämään ja soimaan.

Tonttu-Nelonen tulee huomenissa joulukotiinsa, joten Tontun peti vietiin eilen ulos tuultumaan, jotta Tonttu-Nelonen näkee sitten kauniita unia tuoksuvassa joulupedissään.

Eilen kävimme myös kukkapuodissa. Siellä tuoksui ja loisti, näkyi ja kuului joulu. Jostain syystä enää ei saa ns. joulutulppaaneita. Niitä on kuulema niin vaikea kasvattaa. Mutta eipä niiden sipuleitakaan saa, jotta voisi itse kasvattaa. Tuntuu, että joulusta puuttuu jotain, kun saa vain leikkotulppaaneita. Onhan se nyt ihan eri asia laittaa kimppu maljakkoon kuin istuttaa pataan pari-kolme tulppaania!

Niin se aika muuttuu

miettii

Tonttutytt%C3%B6%20Ailakki.jpg

89919