Joulukuun 23. päivä 2015

Kaksi kultaista joulukelloa soi tämän päivän luukussa.

Eilen tehtiin piparitaikina, leivottiin kakkupohja ja laitettiin rusinat ja hedelmäpalat juopumaan. Naapurit toivat kauniin syklaamin punaisessa ruukussa, posti toi kortteja ison pinon.

Tänään on paljon hommia, kun pitää leipoa ne piparit, joulutortut, tehdä kahden sortin kakut ja täyttää se joulukakku. Minun täytyy olla makutuomarina ja voinhan ihan salaa syö..... siis maistella muutenkin. ;) Poronpaisti odottaa uuniin pääsyä, mutta ensin sen täytyy sulaa loppuun ja sitten maustua suola-valkopippurikuoressaan nelisen tuntia.

Huh-huh, kaupastakin pitää hakea loput jouluruuat, jäädyttää jäätiiliä, tehdä nuoskalunta, JOS ehtisi vielä iltasella leikkiä pihalla. Tosin pakkanen paukkuu sellaisissa lukemissa, että ehkä pysymme kiltisti sisällä ja käymme joulusaunassa illan päätteeksi ennen kuin Emäntä-Tonttu alkaa availla lahjojaan ja sitten maistellaan sitä synttärikakkua.

Toisaalta, lupaavat lumisadetta ja lauhtuvaa, mutta ei niihin säätiedotuksiin voi enää luottaa. Niitä tehdään vain isoja kaupunkeja varten. Me katsomme ikkunasta, millainen sää ulkona on ja mittarista lämpötilan. Se on ainakin varmaa tietoa.

Toivottavasti muut tonttusukulaiset ovat saaneet viettää yhtä monipuolisen joulunalusajan kuin minä täällä Tonttulassa.

Huomenna se on, jouluaatto

lupaa

Tonttutytt%C3%B6%20Ailakki.jpg

89971