Joulukuun 8. päivä 2015

Paperisessa kalenterissa enkeli soittaa tänään huilua.

Kun eilen olimme tuntikausia ilman sähköjä, tuli taas todistetuksi

PA310005.jpg

kuinka tärkeitä ovat patteriradio ja kynttilät. Keittiön pöydällä palaa lähes aina kynttilä, mutta aina joskus niitä lyhtyjäkin pitää ulkona muistaa sytyttää, että tonttukaverit näkevät kulkea ja kurkkia ikkunoiden takaa, ollaanko täällä kilttejä. ;)

PB210023.jpg

Siinä pöydän äärellä istuessa ja joulumusiikkia kuunnellessa ystäväni lumiukko kertoi, milloin sähköä on taas saatavissa, kun se sytytti valonsa.

Hellan kulmalla puolestaan on aina yli 20 litraa vettä kiehumassa, joten ihan heti kuumasta vedestä ei tule pulaa ja kun siihen lisää lunta, saa sopivanlämpöistä vettä. Ja lunta tuolla ulkona riittää yli puoli metriä! Samalla se puilla lämmitettävä hella ja uuni tuovat lämpöä taloon, jossa on muutoin sähkölämmitys.

Oli se tunnelmallista istua kynttilöiden valossa, kuunnella tulen rätinää hellanpesässä, joululaulut soivat (ihme ja kumma! jo nyt alueradiossa, etteivät kaikki kuuntelijat häivy jouluradioiden aalloille), isäntä ja emäntä täyttivät yhteistuumin ristikoita ja lukivat päivän postia. Ja minä juttelin lumiukon kanssa niitä näitä.

Jännittävää nähdä, mitä tämä päivä tuo tullessaan,

tuumii

Tonttutytt%C3%B6%20Ailakki.jpg

89729