P1190005.jpg

Jos laitan silmät kiinni ja nuuhkin ilmaa, voin vielä vaipua joulutunnelmiin, sillä kolmen hyasintin asetelmani on tehnyt uudet kukkavarret ja kukkiessaan ne tuoksuvat nyt joululta.

P1190002.jpg

Lisäksi kaupasta pelastamani  punavalkoinen jaloritarinkukka on avannut kaksi ensimmäistä kelloaan.

Eilen sain viimeiset pukin pulkasta pudonneet lahjani ja nyt voin vain salaa nauttia joulusta kuuntelemalla joululevyjämme ja syömällä taatelikakkua, pipareita ja tähtitorttuja.

Onneksi vielä voi tilata kaikenlaista jouluista nettikaupoista ihan alehintaan. ;)

Sen olen päättänyt, että ensi pikkujoulunakin meille tulee se tekokuusi pelkkine värikkäine valoineen olkkariin ja sitten oikea kuusi jouluviikolla, ellei joku lapsista tule joulunviettoon luoksemme. Muutoin tekokuusi vaihtaa vain värilamput kirkkaisiin ja saa koristeet oksilleen.

Aion ensi viikolla käydä hankkimassa kirjastokortin ja alkaa lukea pitkästä aikaa, sillä nurkat ja kaapit alkavat olla täynnä sukkia. Pitää päästä sukkamaniasta eroon ja odottaa kesää, jolloin iskee lappumania. Teen isoäidinneliöistä päivä/torkkupeittoja mökillä.

Yritän pitää näppini irti siemenluetteloista, etten sorru mihinkään kasveihin, sillä meidän mökkipihamme ei kaipaa kuin köynnöskrasseja, kesäharsokukkia ja kerrottuja samettikukkia. Muut on jo kylvetty ja istutettu viime vuosina.

Sen verran ensi talvea on jo suunniteltu, että kerään maitopurkkeja vintille varastoon voidakseni aloittaa jäätaiteen teon heti talven pakkasten tultua. Ettei tarvi kiertää sukulaisilta keräämässä niitä yksi kerrallaan.:)

Pakkaset alkavat hellittää. Eilen oli vielä aamulla -40ºC, mutta tänään päästiin jopa lukemaan -17,3ºC. Luntakin on sadellut viikossa yhteensä ~18 cm. Ja lisää on luvassa viikonlopun aikana.

Nautitaan talven riemuista!

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

90088