Ailakki on varmaan tärkeimmät asiat kertonut joulustamme, mutta muutaman sanasen aion itsekin laittaa tähän. Ailakki lupasi viimeistään Nuutinpäivän jälkeen tulla tänne viimeisen kerran tänä jouluna. :)

Loppiainen ei todellakaan lopeta meidän jouluamme! Tosin kuuntelen tässä nyt viimeistä päivää Jouluradiota ja sen jälkeen täytyy siirtyä  youtubeen tai Accuradion joulukanaville tai viimeisenä vaihtoehtona omiin jukebokseihin, joihin Tonttu eilen lisäsi uusimmat joulu-cd:t, jotka posti toi. Siellä on nyt 80 levyllistä joulua, kasetit ja älppärit päälle. Että ei se musiikki ihan heti pääse loppumaan. Cd.on:in alesta oli pakko tilata nuo uusimmat levyt. Yritin etsiä Kai Hyttisen On joulu tullut Lappiin-levyä, mutten löytänyt.

PC310006.jpg

Jäälasiseinä on saanut ruusutiiliä yhdelle seinustalleen ja nyt on jäätymässä lisää ruusuja, lehtiä, hyasintteja ja hopeaoksia. Pikaisesti ne näillä keleillä jäätyvätkin, kun tänään mittari näyttää yli -40ºC! Lisäksi teen jääkynttilän, josta kuva sitten myöhemmin.

Uusi vuosi meni ohi ihan rauhallisesti ja huomaamatta. Havahduin joskus yhden maissa yöllä ajattelemaan, että on se ihanaa, kun täällä ei joka nurkassa rätise ja pauku, vaan on hiljaista ja rauhallista. Jälleen yksi hyvä syy asua syrjäseudulla..... Ei valettu tinoja, ei syöty nakkeja ja perunasalaattia, tehty jättipizzaa tai heitelty serpentiinejä, kun olemme kaksin.

Pukin pulkasta oli pudonnut monta lahjaa ja niitäkin on sitten saapunut pikkuhiljaa silloin tällöin. Nyt minulla on esim. uudet lumikengät, polkupyörän koriin sateelta suojaava laukku, pinkki huopahattu, paljon kosmetiikkaa, monet sukat, kunnon haalarit metsäreissuillemme, koruja jne.

Joululahjakirjani luin heti joulunpyhinä. Siinä oli neljä kirjaa samassa (600 sivua) ja nyt laitan sen kiertoon, sillä viime kesänä tein suursiivouksen kirjahyllyssäni ja vein kaikki romaanit paperinkeräykseen. Jätin vain vanhat koulukirjani, runokirjat ja käsityö/askartelu/keitto/joulukirjat jäljelle.

En aio niitä kaikkia hautaani viedä, joten mitä niitä nurkkiin kerätä toisten harmiksi. ;) Tuli helpottunut olo. Nuo loput ovat käyttötavaraa ja tulevat varmaan tarpeeseen siinä vaiheessa, kun tämä netti kaatuu ja loppuu omaan mahdottomuuteensa.;)

teatime%20palapeli.jpg

Palapeli on hajallaan keittiöpöydän jatkopalan päällä. Valmisteilla taulu keittiön seinälle, teekuppeja.

Kävin maanantaina kampaajalla ja hän kertoi omana jouluiltanaan havahtuneensa siihen, että koko suku istuu olohuoneessa ja kaikki muut häntä lukuun ottamatta näpräävät kännyjään. Oli tullut siihen tulokseen, ettei hän kenestäkään juttuseuraa saa.

Niinhän tutkimukset osoittavat, että nykyisin vanhemmillakaan ei ole aikaa edes lapsilleen, kun pitää päivittää lärvikirjaa, instaa, twitteriä ja ottaa edustavia kuvia joka paikkaan. Kaikki on pelkkää silmänlumetta muita varten. Harva näyttää, mitä se (joulu)elämä oikeasti on. Kaikki on hienoa ja fantastista, on mukavaa, kivaa, mahtavaa. Siloiteltua kuvaa omasta itsestään ja elämästään. Käyttäisivät senkin ajan ollakseen läsnä lapsilleen, suvulleen, muille ihmisille.

Surullinen video (katso omalla vastuullasi!) oli eilen netissä; siinä kiinalaisnainen käveli ja näpräsi kännyään niin aktiivisesti, ettei huomannut joenreunaa, vaan putosi ja hukkui. Montako kolaria on tapahtunut älykääpiökännyjen takia ja siksi, että kaikesta pitää koko ajan kertoa toisille jossain mediassa?? Onneksi edes yksi on loppumassa. Toivottavasti eivät siirry jonnekin muualle. Paitsi oikeaan elämään, jossa he itse määräävät ajankäytöstään ja elämästään, eikä sosiaalinen media. :) Ja ei, en ole lärvikirjassa, en twiittaa, enkä ole edes varma siitä, mikä insta tai pinterest on. Eikä se haittaa minua. Minulla on enemmän aikaa muuhun.

Niinpä nytkin lähden lisäämään hellanpesään puita ja kokoan tuota palapeliäni jouluradiota kuunnellen.

Loistavaa loppiaisiltaa!

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

90061