06.10.2013%20060.jpg

Neljän kuukauden päästä ollaan jo lähellä neljättä adventtia ja lähestytään jouluviikkoa. Niin se aika kuluu.

Ensimmäiset joululahjat on paketoitu jo pari viikkoa sitten. Jouluhillatkin odottavat pakastimessa.

Eilen ja tänään olen etsinyt värivalosarjat esille ja kunhan saan vielä kaksi värivaloketjua hankittua, laitamme tällä viikolla kaikki kuusisataa lamppua loistamaan pimenevään iltaan ja yön iloksi kulkijoille. Onneksi on ajastin. Päivä lyhenee 4-5 minuuttia joka päivä molemmista päistä. Eli aurinko nousee myöhemmin ja laskee aikaisemmin.

En vielä tiedä, tulevatko kaikki kuusi valoketjua samaan puuhun vai laitetaanko toiseen neljä ja toiseen kaksi.

Kahden viikon päästä on venetsialaisaika ja me aiomme silloin polttaa mökillä kaikki roskat, joita puiden karsimisesta on tullut. Tulee hyvä tuoksu, kun mukana on koivunlehtiä. ;)

Vintillä odottavat jo vuoden aikana kerätyt maito- ja mehutölkit tulevia pakkasia. Täytyy miettiä valmiiksi jäälinnan paikka, että se on tarpeeksi lähellä talonseinää, jotta sinne aikomani valosarja ylettyy. Ajattelin laittaa tuon väriävaihtavan sarjan sinne sisälle ja vaihtaa linnan väriä joka päivä ja toisinaan antaa sen vaihtua liukuvasti itsestään. Katsotaan sitten, mikä on kaunista pimeässä talvi-illassa. Lisäksi ripustan pihakoivujen oksille kaikki vanhat heijastimet. On siinä ihmisillä ihmettelemistä, kun pihalla vilkkuu ja välkkyy. ;) Antaa ihmetellä!

Tällä sivustolla olen jo ihastellut valoja ja joulun koristeita. :))) Harmi, että melkein kaikissa lukee, että niitä saa tilata vasta lokakuussa.;( Pihat tarvitsevat iloista valoa jo nyt elokuun pimeinä iltoina. Ja minä karjaisen, jos joku sanoo sanankaan jouluvaloista! Sellaisia ei ole olemassakaan! On vain ulko-, piha-, koriste-, juhla- ja talvivaloja. Tuota talvivaloa en kyllä ymmärrä.... Valosarja, tuikkuketju, ledvalosarja jne.

Taidanpa laittaa joululauluja soimaan.

Mukavan pimeitä elokuun iltoja valoilla tai ilman!

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

90283