P8280010.jpg

Kun revontulet ja tähdet ovat liian haaleita valaisemaan pihaan asti, meillä kiiltomatoidylli on jo näkyvissä pihapuissa. ;)

P9010010.jpg

Ja viime joulun kaikki kolme hyasinttia kukkivat marjapensaan alla mökillä. Amaryllikset eivät suostu nukkumaan, vaan ne ovat olleet vihreitä koko vuoden. Yhden laitoin tiskipöydän alakaappiin, mutta se oli pakko ottaa sieltä pois, kun vaaleanvihreät piiiitkät lehdet alkoivat tunkea jo ylähyllyltäkin ovea kohti.

P8300015.jpg

Tosin vuodenajat ovat sekaisin myös sinivuokolla, joka alkoi viikko sitten mökillä kukkia. Onneksi kaksi muuta ovat lepotilassa ja on toiveissa, että ne kukkivat keväällä-alkukesästä. En tiedä, milloin ne oikeasti täällä Joulupukinmaassa kukkivat. Leskenlehti-vainaa kukki juhannuksen jälkeen viime vuonna, tänä vuonna se ei enää noussut. Viime talvi oli liian kova, kun ensin tuli lunta, sitten satoi vettä, joka jäätyi paksuksi kerrokseksi ohuen lumen päälle ja sitten vasta tuli lunta. Jota sitten tulikin... mutta ei se suojannut, kun se jää tappoi.

Torstaina oli kesän viimeinen lämmin päivä, +16ºC. Istuimme kuistilla, minä kudoin, katselimme kahta viimeistä pääskystä, jotka kaartelivat pihapuittemme yllä syöksähdellen välillä alas ja katonreunojen alle. Nyt niitä ei ole enää näkynyt, mutta viime yönä olikin jo pikkupakkanen.

P9020002.jpg

Sitä varten haimme illalla kaikki liljat tänne kotiin kimppuna maljakkoon. Tänään haen pelakuut ja laitan ne talveksi pitkään parvekeruukkuun ja vien kodinhoitohuoneen ikkunalaudalle odottamaan ensi kevätkesää.

Torstaina toin myös vintiltä kaikki 12 kynttilälyhtyä kuistin penkille. Yhteen jo laitoin kirkkaan valoketjun palamaan, joskin vielä pitää löytää ajastin, että voi sitä siellä pitää.

Pian on valobambin aika päästä sinne vetämään rekeä, jossa on koristeltu kuusi. Jos vielä hiukan aikaa malttaisin odottaa... Havupallo odottaa jo keittiön pöydällä, mutta kun emme löydä adapteria, sellaista vanhempaa mallia, tilaan siihen ledvalosarjan ja sitten se pääsee kuistille roikkumaan.

Kuistin yhden reunan peitin kolminkertaisella hallaharsolla, ettei lumi tuiskua oven eteen talvella. Muutenkin on mukavampaa, kun tuuli ei kulje kuistin läpi. Pihan puoleisella sivulla on jo köynnöskehikko ja siinä havuköynnökset, joten se suojaa omalta osaltaan. Nyt vain itätuuli tuo lunta ja roskia kuistille. Tai suoraan etelästä tuiskuava vain portaiden kohdalta.

Keittiön pöydällä on ollut jo monta viikkoa  kaksi kynttilää ja neljä tuikkua alustoineen, ikkunassa kynttelikkö ja helmisydän loistavat heti hämärän tultua. Khh:ssa on valopallo katossa peilin luona, kukkakamarissa väriävaihtava valopallo ikkunalla, värikäs purokone senkin päällä ja bambi lattialla peilin edessä. Omassa makuuhuoneessani on purokone, jonka ympärille olen kietonut väriävaihtavan pallosarjan. Että kyllä meillä on tunnelmaa!

Hämäräisiä iltahetkiä syyskuun alussa!

toivottelee

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

90313