Katselin eilen/viime yönä netistä, mitä ne kepposet ovat, joita suomalaiset tekevät, jollei anna karkkia. Voi elämän kevät! Nehän ovat pelkkiä pahuuksia ja ilkivaltaa, joita löysin. Ei minusta ole oikein ampua vesipyssyllä naamaan tai öljyä housuille, laittaa saippuavettä portaille, kääriä pihapensaat vessapaperiin, tehdä koirankakkaläjiä wc-paperihylsystä ja uittaa se oikeassa kasassa hajun saamiseksi, laittaa märkää vessapaperia postilaatikkoon, peittää oven lukko purukumilla tai liimalla tms. Kuka kumma haluaa tuoda noita tapoja Suomeen?????? Pidättäydytään ihan vain omassa kekrissä tai järjestetään kurpitsajuhlia, joissa syödään kurpitsan sisällys eri muodoissa ja tehdään siitä kuoresta lyhty. Kyllä sen pitäisi riittää.

Tänään otin esille jouluiset lautasliinat. Löytyi kaksi erilaista allia. Toinen on varmaan sitä Taika-astiastoa jäljittelevä, kun on niin sinisenkirjava punaisella pohjalla ja toisen ostin kesällä eräästä halpahallista. Se on keltainen ja siinä on joulupukki antamassa pienelle pojalle lahjoja säkistään takan edessä.

Illalla leivon tuon kolmannen piparisatsin. Aika monta kertaa olen jo hipsutellut kattilan luo maistamaan taikinaa. ;)

Äsken katselin eri verkkomyymälöiden joulusivuja. Olipa ihanat joululakanat eräällä sivustolla, mutta ei ollenkaan tuplaversiota. Lisäksi piti aina vähän väliä painaa "Näytä lisää"-namiskaa, eikä mistään voinut valita "Näytä kaikki". Se selailu päättyi siihen. Jouluverhoja tai liinoja en tarvitse, niitä on tarpeeksi. Vaatteitakaan ei ole nyt sopivia tarjolla. Jouluiset varvassukat tilaisin heti, jos löytäisin. Entiset kulutin puhki. Flanellinen pyjama ja pehmeä fleecemäispintainen aamutakki ovat haussa. Olisi mukavampaa kulkea pihan poikki saunaan, kun olisi sopiva takki laittaa yöpuvun päälle saunasta palatessa. Froteisille sanon jyrkän ein. Ne menevät niin äkkiä rumiksi, kun langat purkautuvat niistä lankalenkeistä. Ja toivon löytäväni sellaisen, jota voi kotonakin pitää oloasuna silloin, kun viettää pyjamapäivää.

Keittiön ikkunalle olen etsinyt pillikynttelikköä, jota voisi katsella ympäri vuoden. Meillä on siellä vielä vanhanaikainen 7-lamppuinen kynttelikkö, jonka kukkamansetit vaihtuvat vuodenaikojen mukaan, mutta ledit veisivät vähemmän sähköä ja olisivat turvallisemmat. Hopeanvärinen olisi kaunis. Terveyskeskuksessa näin kerran mustan pillikynttelikön, joka muodosti keskelle sydänkuvion. Se oli kaunis. Onneksi keittiön ikkunaa koristaa myös valaistu led-helmisydän, joten ei siellä muutoinkaan olla ilman valoa.

Nyt lisään puita hellanpesään ja menen juomaan teetä. Jouluteetä ei vielä ole kaupoissa näkynyt, joten vanilja saa riittää.

Pikkupakkaspäivänä auringonvalosta nautiskellen

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

90613