Tänään kaivoin keittiön alakaapista tonttupiiri-liedensuojukset ja laitoin koristamaan sähköhellaa. Ne saavatkin koristaa hellaa koko ajan, sillä käytän tosi harvoin sähköä, kun kerran puuliesikin on olemassa.

Juuri tälläkin hetkellä siellä palaa tuli ja se lämmittää huushollia yötä varten. Viime yönä ulkona oli melkein 10 astetta pakkasta, joten kun patterit eivät ole lämmitysteholla, on aamuisin aika koleaa, kun köökkiin menee. Ei haittaa. On vain mukavaa hipsiä yöpaita päällä hellan viereen, sytyttää tuli ja tuntea kuinka se alkaa lämmittää. Sitten puuro hautumaan ja teevesi kiehumaan. Siinä ne aamurutiinini.

Oma huoneeni on tässä köökin takana, eikä minulla ole mikään lämmitys päällä täällä, joten pidän oven keittiöön kiinni. Haluan täällä olevan vilpoista. Ei oikein onnistu, kun nytkin on +19,8ºC ja toivoisin lukeman olevan mieluiten +15ºC. :)) No, ehkä se tässä talven mittaan viilenee, kun puhuri puhaltaa lännestä ja ikkunanraoista sisään. Olen teipannut ikkunateipeillä vain toisen lasin, että ilma kulkisi paremmin.

Eilen illalla tuli vähän lunta. Meille riitti vain pilvenreunan pikkusateet, joten emme vieläkään saaneet virallisesti ensilunta.

Ajatella, huomenna on marraskuu! 3,5 viikkoa pikkujouluun ja ensimmäiseen adventtiin. Ja joulu on pikemmin kuin huomaakaan.

Piparia nakerrellen miettii

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

90629