Saan aivan kammottavia puistatuksia, jos näen harmaita, murrettuja ruskeita ja muita karmivan värisiä joulukoristeita tai lahjaehdotuksia. Tänään väristyksiä ja inhontunteita sai aikaan harmaan patalapun virkkausohje. Ei tulisi mieleenikään laittaa kenellekään niin karmivanrumanväristä lahjaa!!!

Jouluihmisen koti ei voi olla sairaalamaisen steriilinvalkoinen tai musta-teräksinen. Jouluihmisen koti on runsas ja monivärinen, kotoinen ja kutsuva. Eikä hän taatusti anna lahjaa, joka ei ole joulumainen, kaunis, värikäs tai tuoksuva. Musta-teräksisen kodin omistaja saisi ainakin minulta vain ruokalahjoja, koska minun ei tekisi edes mieli kokeilla onneani ja yrittää tehdä lahjaa, joka sellaiseen kotiin kelpaisi! Syötävästä ei jää mitään muistoa ja sen voi antaa eteenpäin, jollei itse tykkää. ;)

Huih! Onneksi en tunne yhtään moista kotia. Olen toki nähnyt blogeja, joissa muka-jouluihmiset valkoisissa kodeissaan ovat muka-jouluihmisiä laittaessaan valkoisia ja haaleanvaaleanharmaita koristeita yhden tai kaksi sinne tänne. Mutta kun ne eivät näytä jouluisilta! Eivät edes koristeina, koska väriympäristö on niin vaisu. En ymmärrä, mistä heidän joulunsa kumpuaa noin värittömänä. Ehkä heillä ei ole koskaan ollut oikeaa joulua, eivätkä he siten osaa nauttia väreistä, kimalluksesta, tunnelmasta. He jatkavat pliisua, harmaata elämäänsä päivästä ja vuodenajasta toiseen kuvitellen olevansa moderneja, kun asuvat talossa, joka ei ulkopuolisen silmin edes näytä kodilta. Kun pitää olla muodikas ja trendikäs ja luulee, että sitä on koti, joka ei näytä asutulta ja siltä kuin siellä olisi elämää. Minua he säälittävät. He jäävät paljosta paitsi yrittäessään elää muodin mukaan. Kukaan ei oikeasti voi olla niin harmaa hiirulainen, että haluaisi asua laboratoriomaisessa ympäristössä. Tai sitten jotain siinä sielunelämässä on vinksallaan. Ainakaan he eivät ole oikeita jouluihmisiä.:)

Joulu on värien, kimalluksen, valojen ja tuoksujen juhlaa. Harmi, ettei se väri-ilo pääse joka nurkkaan.

Ja ennen kuin kukaan harmaa hiirulainen tai mielensäpahoittaja kommentoi, muistutan, että tämä on minun blogini, jossa on minun mielipiteitäni. En vastaa tai välitä muiden mielipiteistä.:)

Yhtenä aamuna tein glögikiisseliä ja tänään maustoin aamupuuron glögillä. Illalla laitan seuraavan kuuden-päivän-kynttilän lyhtyyn kannonnokkaan.

Koska lunta ei vielä ole tullut, olen alkanut miettiä, miten koristelisin tuon ison valopuun ikkunani takana. Taidan kysyä kukkakauppiaalta isoja, punaisia ruusukkeita. Jos laittaisi niitä oksille koristeiksi. Ja kun lunta tulee, ne olisivat kauniita väripilkkuja lumen keskellä, kuin punatulkkuja tai kukkia.

Nyt alan kutoa PeppiPitkätossu-sukkia eli iloisen kirjavia ja erilaisia.

Värikästä ja iloista keskiviikkoa!

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

 

90577