Talo tuoksuu joululta, kun eilen paistoin piparit. Neljäs satsi siis tehty. Sen kanssa kävi vähän hassusti, kun vehnäjauhot loppuivat, joten jatkoin ruisjauhoilla. Niillähän ennen vanhaan piparit muutenkin leivottiin. Ihan hyviltä maistuvat. Ja tänä aamuna jouduin sitten leipomaan sämpylätkin neljänviljan hiutaleista ja ruisjauhoista. :) Ostoslistaan lisätty sekä vehnä- että ruisjauhoja, siirappia, leivontamargariinia ja sokeria.

PB070002.jpg

Eilen myös laitoin yhden havukoristepallon roikkumaan Tontun oviaukkoon ja

PB070004.jpg

lajittelin joulutähti-silkkikukkia kimppuihin. En ole vielä päättänyt, laitanko ne kranssiin, pulloihin ikkunoille vai kimppuina ulos valopuun oksille.

Sain viime kesänä Hanne-tontulta paljon jouluisia koristeita ja eilen suoristin kahden pienen korikuusen oksia. Ne kyllä päätyvät ikkunalle, johonkin huoneeseen.

PB070003.jpg

Eilen myös ripustin isot jääpuikkovalot kodinhoitohuoneen verholautaan. Saavat pelakuut ja ruusut valohoitoa talven ajan. Hupsis, kuvasta huomaan, että samalla toisen verhon kaari on valahtanut vähän alas... Täytyy mennä korjaamaan.

Aurinko paistaa, aamulla heräsimme pikkupakkaseen, kun mittarissa oli -16,4ºC. Nyt on enää -14,1ºC.

Vien kohta lisää keitettyä vettä jäätymään ulos maitopurkeissa. Loppuviikosta voin alkaa rakentaa jäälinnaani. Saan pohjan valmiiksi, kun eivät ne runsaat lumisateet kuitenkaan tänne asti yllä. Loppuviikosta tulee vain kolme senttiä lisää.

Auringonkimalteista pakkaspäivää!

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

90687