https://www.thesun.co.uk/wp-content/uploads/2016/10/thomas-advent-calendar.jpg?w=800&strip=all

Olen kerännyt linkkejä jo tovin tuohon oikealle ja tänään löysin pari lisää. Harmi vain, että nykyään on niin paljon kisoja, joihin voi osallistua vain naamakirjassa tai instassa. Niitä ei minun sivuillani mainosteta!!!! Kisojen pitää olla kaikille avoinna, eikä rajattuna vain tietylle porukalle.

Mutta muistakaa, että puhelinnumeron kohdalle laitatte vain niin monta nollaa kuin numerossanne on, ettei se mene jakeluun kaiken maailman puhelinmyyjille! Siis jollette halua sen sinne menevän. Joskus nettikilpailulomake ei mene eteenpäin pelkällä nollarivillä ja silloin laitan ne kolme tai neljä alkunumeroa, jotka ovat operaattorin tunnus, mutta loput laitan nolliksi. Ja jollei sellainen kelpaa, en osallistu ollenkaan. :)

Itselläni on salainen puhelinnumero, enkä koskaan ilmoita sitä mihinkään. Laitan vain sen sähköpostiosoitteen, johon annan kaiken "roskan" mennä. Ei siis kannata laittaa omalla nimellä olevaa mail-osoitettakaan eli ei mitään tyyliin maija.meikalainen@jotain.fi tai com tai mitä niitä nyt onkaan. Joku sellainen mail-osoite, joka on ihan tunnistamaton ja erilainen kuin oma nimi. Jos Sinulla on telemarkkinointikielto ja laitat numerosi johonkin kilpailukuponkiin, kielto katsotaan rauenneeksi ja puhelin alkaa soida tauotta ja joudut puhelinmyyjien uhriksi. Minulle kävi joskus aikoinaan niin ja sitä ihmettelin. Silloin minulle kerrottiin, että jos kerrankin sen numeronsa kilpoihin antaa, kielto katsotaan perutuksi omasta toimestani. Mikä kertoo siitä, että osallistujien tietoja kaupataan eteenpäin......

Mutta nyt käyn kokeilemassa onneani, jos vaikka saisi kinkkupaketin palkinnoksi. Tuosta joulumuumi-pöytäliinasta en välittäisi, mutta olisi se hyvä antaa lahjaksi. Minulle se on liian kirjava. Siksi en tykkää Taika-astioistakaan, kun siinä on liikaa pientä piiperrystä pienessä tilassa.

Ai niin, siitä eilisestä joulunavauksesta. Jäin miettimään, että miksi se oli tehty niin amerikkalaiseksi? Laulut suurimmaksi osaksi englanniksi, tietokoneelta tuleva musiikki ja se kummallinen juontaja ei ainakaan ollut suomalainen tonttu. Puuttuivat vain ne isot korvat, joita "elf" kantaa. Elf on suomennettuna keijukainen ja niillä on joissain maissa isot korvat. Meillä sellaisia sanotaan menninkäisiksi ja peikoiksi. Tonttu on ihan eri asia. Ei tuntunut suomalaiselta joulunavaukselta ainakaan ohjelman perusteella. Kauko Simonenkin unohti sanoja laulusta....

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

90857