Taas ollaan yhtä päivää lähempänä joulua. :)

Tonttu haki tänään kaikki viisi joululaatikkoa vintiltä alas ja kolme vei takaisin, kun ensin olin vähän ottanut tarvikkeita niistä.

Ulko-ovea kiertää nyt havuköynnös lameenauhoineen, punaisine rusetteineen ja omenoineen sekä käpyineen.

Isossa boolimaljassa on punaisia, kultaisia ja hopeisia palloja sekä hopeakäpyjä.

Kukkakamarin ikkunaa valaisee torvea soittava enkelisilhuetti. Oranssiin, paperiseen adventtitähteen (kiitos eräälle lukijalle vuosien takaa!) laitoin entisen latvatähden lampun johtoineen ja nyt se roikkuu ison peilin reunassa odottamassa ensimmäistä adventtia.

Kaksi vanhaa valaistua metallitähteä purin ja nyt minulla on neljä isohkoa tähteä odottamassa pääsyä ulos johonkin puuhun roikkumaan koristeeksi. Ehkä laitan ne punaisella nauhalla kiinni oksiin.

Hautausmaalle vein tänään viisi jäätiiltä, joissa on ruusu sisällä, mutta vaikka kävin iltamyöhällä kävelyllä siellä ja sytyttämässä lisää kynttilöitä niiden taakse, en kahdenkymmenen asteen pakkasessa saanut otettua kunnon kuvia. Kun en päässyt tarpeeksi alas niitä kuvaamaan. Tai olisin päässyt, mutta kun olin yksin liikkeellä, en olisi päässyt ilman apua ylös, joten en edes yrittänyt. ;) Ehkä huomisiltana yritän uudestaan, jos nyt mittarissa olevat lukemat vähenevät kymmenellä. On näet - 22,3ºC juuri tällä hetkellä.

Mitäs muuta minä otin talteen niistä kolmesta laatikosta? Hmmmh, keittiössä on pöydällä ainakin ikkunatarroja, kattoon laitettavia koristeköynnöksiä, "himmeleitä", ovikoristeita, valko-kultainen Oriflamen minikuusi (terveisiä Ninalle!). Tonttuja laitoin takan reunalle. Ja pukkipariskunnan sen vieressä olevalle tasolle. Ulos kuistille vein yhden koristellun kuusen rekeen sen vihreän kuusen kaveriksi. Lattialla siellä on vähän isompi odottamassa koristelua.

Kaksi ja puoli viikkoa pikkujouluun ja ensimmäiseen adventtiin. Jesssss!

riemuitsee

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

90701