Tänään on hankittu uutta joulupaperia kaksi rullaa ja teippikin ostettu.

Kukkakaupassa oli jo joulutähtiä, muttei pinkinväristä, joten en ottanut mitään.

Illalla Tonttu kävi lykkäämässä lunta pihalla ja sanoi, että on se märkää. Joten menin ulos kolmeksi tunniksi leikkimään.

Nyt olen tehnyt vajaat seinämät täysiksi (rauniolinnaani) lumesta, tehnyt siihen torneja (siitä en kuvaa vielä laita, kun se ei ole valmis),

PB180008.jpg

taiteillut lumienkelin seisomaan valopuun alle

Edit: ei vielä onnistunut oikein hyvin tuo kuvaaminen päivänvalossakaan ja lumi on peittänyt kaikki yksityiskohdat

PB190005.jpg

PB180004%20%282%29.jpg

ja lätkinyt seinään kolme lumienkelifiguuria. Pimeässä kuvat eivät onnistu, mutta tässä vähän osviittaa, kunnes jaksan kuvata niitä päivänvalossa.

Edit: päivänvalokuva, täytyy vielä kehittää muotoilua, nyt apuna oli vain sahalaitainen leipäveitsi ja harjoitus tekee mestarin :)

PB190002.jpg

Enkelille yritin tehdä valokehää talventörröttäjistä, heinistä, kuusenoksasta ja pajusta, mutta mikään ei näyttänyt hyvältä. Joku päivä vien sille kullanväristä lameeta kehäksi.  Sen kädessä on kuusenoksa ja led-tuikku.

Edit: Vinkkejä lumirakenteluun: laita kintaiden alle kertakäyttöiset hanskat, joten et tunne märkyyttä, kun kintaat kastuvat lumessa.

Käytä muotoiluun mitä tahansa terävää esinettä; leipäveistä, kirjeveistä tai vaikka haarukkaa! Vain mielikuvitus on rajana.

Käytä lisänä luonnonmateriaaleja; heiniä, oksia, käpyjä yms., joten sinun ei tarvitse huolehtia jälkisiivouksesta lumien sulettua. Itse aion hankkia paljon led-tuikkuja, mutta ne kerään pois tarvittaessa. Pianhan alkaa kaamos, joten valoa tarvitaan.

Nyt on selkä poikki, kädet väsyneet, niska jumissa ja jalat tönkkönä. Sitä se teettää, kun kauan elänyt ihminen leikkii lumileikkejä tuntitolkulla. Mutta hauskaa oli!

Huomenna en varmaan raota silmiänikään ennen puoltapäivää ja senkin jälkeen vietän päivän pyjamassa. Iltahämärissä voin heräillä katsomaan, paljonko lunta on tullut lisää ja viitsinkö tehdä jotakin.

Neljän maissa avaan kuitenkin tuon toiseksi edellisen postauksen linkin ja seuraan jouluavajaisia Joulupukin pääkaupungista.

Viiden tunnin yöunilla tässä on päivä menty, joten sitten kun hellanpellin saa sulkea, menen peiton alle nukkumaan.

Jouluisia unia!

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

90837