P8280010.jpg?1472891992

Elämme jännittäviä aikoja. Aikaa, jolloin tontut kulkevat ikkunoiden takana katsomassa, olemmeko kilttejä. Mutta joskus käy niin kuin viime yönä. IsoPahaSusi käveli yöllä kimaltelevan ja valoja täynnä olevan talomme ohi pyörätiellä, kiipesi aidan yli, kahlasi lumessa valopuumme alle ja katseli niitä kai kadehtien. Hän kuitenkin huomasi, että johdot tulevat sisään ikkunani välistä (tähän pöytäni viereen) ja käveli ihan talonviertä pitkin takapihalla naapuriin, meni hänen valopuunsa luo ja vei mennessään. Tai niin ainakin luulen, sillä enää siellä ei ole valoja ja sinne ne jalanjäljet veivät.

Muistan yöyhdeltä nähneeni erään tietyn auton ajavan ihan hiljaa ohitsemme ja vähän ajan kuluttua sen jälkeen kuulin talonnurkalta ääniä, mutta luulin sen olevan tuulen tjms.  Mietin vain, mikä oksa voisi taloon ylettyä, kun puita kaadettiin toissa kesänä juuri sen takia pois.

Kävin keittiön ikkunalla ja katsoin jäälinnan tornissa loimottavaa led-kynttilää, että vieläkö se palaa. Ehkä IsoPahaSusi oli juuri silloin naapurin valojen kimpussa ja lähti juosten karkuun, sillä kiireiset jäljet vievät pitkin askelin valopuumme alta takaisin maantielle ja aidan yli.

Silloin en huomannut mitään. Vasta päivällä, kun katsoin ikkunastani ulos, näin jäljet ja luulin Tontun käyneen siellä. Mutta kun hän ei ollut siellä päinkään, kävin sitten tutkimassa jälkiä toista kautta kiertäen.

Kukaan kylämme väestä ei taatusti toisten pihoilla vieraile ilman lupaa yöpimeällä! Joten arvailut kallistuvat aivan tiettyyn suuntaan... mutta antaa Joulupukin huolehtia IsonPahanSuden rankaisusta jätti-isolla risukimpulla.

Että olimme sittenkin oikeassa, kun pakkasviimoja uhmaten laitoimme nuo johdot kulkemaan ikkunanvälistä ulos. Muutoin valopuumme voisi nyt olla tyhjä. En kyllä muistanut tarkistaa, ovatko kaikki oksilla roikkuvat yli 30 heijastinta paikoillaan. Katson huomenna.

Edit: Kaksi puuttui, mutta ne ovat voineet vaikka tuulessa pudota maahan, joten asia selviää vasta keväällä lumien sulettua.

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

90867