Edelliset luukut täällä yhdellä sivulla.

10. joulukuuta 2016

P5140006.jpg

Toukokuun puolivälissä lumi alkoi sulaa sen verran reippaasti, että pääsimme taas käymään mökilläkin, kävellen pälvipaikkoja pitkin. Tein lumeen oman polkuni.

P5140015.jpg

Mökin seinustalla pyörittelin palloja ja tein pienenpienen lumiukon ja lumilyhdyn.

P5290003.jpg

Pyöräilykausi avattiin ja poljettiin sinne tänne. Pyöräkorissa on minua varten laukku, jossa on oma pikkulokero tonttuja varten.

rentukat.jpg

Kesä alkoi ilmoitella tulostaan, rentukat kukkivat.

Mutta nyt on joulukuu. Eilen pyrytti lunta aamulla, vaikkei siitä mikään säätiedotus tiennyt yhtään mitään. Niin ne enkelit leikkivät tyynysotaa pilvissä ja lumihöyhenet lentelevät maahan asti.

Emäntä-Tonttu teki aamupalaksi pannukakkua, jota riitti vielä täksikin aamuksi.

Postitontut toivat monta korttia ja pakettia ja kuusen alle ilmestyi taas lisää lahjoja.

PC090011.jpg

Tänään lauletaan kauneimpia joululauluja ja kävin jo eilen salaa kurkkimassa salia. Minulla oli mielessäni, että jos siellä olisi kuusi, niin saisin sen oksilla keinua.

PC090012.jpg

Vaan ei siellä ollut kuin valokartiokuusia. Niihin on tyytyminen. Kökötin vähän aikaa niiden katveessa ja jatkoin matkaani pihan yli kotiin.

Emäntä-Tonttu kaivelee kaappeja ja laskee, montako munaa, paljonko leivontamargariinia, jauhoja ja sokeria kuluu taatelikakkuun, hedelmäkakkuun ja joulun hiekkakakkuun. Että josko ne jo leivottaisiin. Aikoi askarrella kukkia marsipaanista joulukakun koristeeksi. Osa roikkuu sitten kakun reunalta. Ja ehkä hän yrittää tehdä lumihiutaleita pikeeristä.

Jään seuraamaan, mitä tänään tapahtuu.

arviiti2.jpg