Edelliset luukut täällä yhdellä sivulla.

11. joulukuuta 2016

P6020002.jpg

Kesäkuun alussa tulvat vain jatkuivat ja jatkuivat.

P6160002.jpg

Jollei satanut kaatamalla, käytiin pyöräilemässä. Välillä jopa yli 30 km päivässä. Huh! En jaksanut koko ajan katsella maisemia, vaan meniin pikkutaskuun nukkumaan.

P6110010.jpg

Tällä laavulla on kesällä monet makkarat paistettu ja nuotion loimuja ihailtu kosken kohistessa taustalla.

P6110008.jpg

Porot kävivät silloin tällöin tervehtimässä meitä.

P6040005.jpg

Talvi ei irrottanut otettaan kovin helposti. Heitti rakeita niskaan.

P6090013.jpg

Ja sitten tuli jopa lunta ja kaikki kukat palelivat vähän aikaa.

Eilen katselin kerta toisensa jälkeen videoita Alaskan piparkakkukylästä. Kondiittori Joe Hickel lähetti niitä Emäntä-Tontulle, kun hän kirjoitti sinne viestin. Että kun täältä on vaikea lähteä niin kauas katsomaan, että voisiko hän laittaa sivuilleen videon, jossa kävelisi pöydän ympäri ja näyttäisi yksityiskohtia piparikylästä. Kun siellä on varmaan kohtia, joissa on liikkuvia osia.

Kun Emäntä-Tonttu on niin monta vuotta katsonut kylän rakentamista, että hän on ihmetellyt niitä sinisiä pyörylöitä pöydällä ja epäillyt, että niistä kulkee sähköjohto jonnekin. Oli oikeassa; pöydällä luistelijat lammellaan ja karuselli pyörivät.

Toivon mukaan sellaisia videoita laitetaan tuonne sivullekin, että kaikki voivat nähdä, miten luistelija liukuu lammen "jäällä".

Eilen vaihdettiin kaikkiin pihan led-tuikkuhin uudet paristot, rauniolinnassa paloi ulkotuli ja muutenkin kaikki oli niiiiiin jouluista. Ilkeä tuuli on pudottanut lumet oksilta ja roskannut lumen pinnan. Onneksi illalla alkaa sataa ja yön aikana tulee kolme senttiä uutta lunta. Se ehkä peittää roskat ja oksat ja maisema on taas kaunis ja puhdas

toivoo

arviiti2.jpg