Edelliset luukut täällä yhdellä sivulla.

13. joulukuuta 2016

P7070005.jpg

Heinäkuussa vettä satoi ja tulvat jatkuivat. Koko ajan vesi oli korkeammalla kuin tonttumuistiin.

P7140095.jpg

Isäntä-tonttu kävi silloin tällöin kalastamassa ja minä katselin Emäntä-Tontun laukusta tai taskusta kauempaa. Ei tuollaisilla tulvilla oikein kalaa saa, mutta tärkeintähän ei olekaan se saalis.

P7140034.jpg

Vihdoin hillat alkoivat kypsyä. Odotin niitä vesi kielellä.

P7140023.jpg

Väinönputket kukkivat ja sitten ne tekivät siemeniä kipeitten kurkkujen hoitoon.

Tänään on taas lussekatti-päivä. Emäntä-tonttu aikoi ostaa sahramia, jotta saa oikeita pullia aikaan. Eetvartti-enon muistoksi.

Tämä päivä on muutoinkin tärkeä päivä Emäntä-Tontulle, joka sai elämälleen jatkoaikaa 13.12.2000. Mutta kuten hän aina sanoo, ei se haittaa, vaikka rinta meni, kun henkikulta säilyi.

Meillä ei täällä näy Lucia-neitoa, mutta enkeleitä on vaikka kuinka paljon. Kävin äsken laskemassa kaikki figuurit, patsaat ja koristeet ja löysin mitä erilaisimpia enkeleitä yhteensä 77 kpl. Eivätkä siinä ole vielä kaikki. Osa on piilossa laatikoissa ja kaapeissa ja on niitä ulkonakin lumesta tehtynä. Kuusenkoristeista en edes yrittänyt niitä laskea.

Suomen Lucia-kruunausta voi seurata illalla YLE Fem-kanavalta klo 17. Emäntä-Tonttu katselee mieluummin sitä oikeaa Luciaa Ruotsista eli SVT2:lta klo 19. Se suora lähetys kun on juuri päättynyt tältä aamulta.

Mutta nyt lähden tonttupuuhailuitten pariin koko päiväksi.

Nähdään taas huomenna!

arviiti2.jpg