Edelliset luukut täällä yhdellä sivulla.

15. joulukuuta 2016

P8010043.jpg

Elokuussa sateiden jälkeen ilmestyi sieniä kuin taikaiskusta joka paikkaan. Niitä oli ihan valtavasti. Muutaman neliön alalla lähes 200.

Tulvat jatkuivat yhä. Koko kevät ja kesä olivat pelkkää tulvaa. Kun vettä satoi, satoi, satoi, satoi....

P8070003.jpg

Ja sateen ropinaa mekin kuuntelimme kodassa lättyjä paistaen ja nokipannukahveista nauttien.

P8160007.jpg

Emäntä-Tonttu poimi monta kupillista mesimarjoja Joulupukin muorille, ne ovat hänen herkkujaan. Ja kyllä ne ovatkin makeita marjoja. Toki minäkin sain niitä maistaa...

P8010033.jpg

Sateen jälkeen lehdet olivat kauniita ja täytyyhän keijujenkin päästä juomaan raikasta vettä. Keijujen kylpyammeet ovat sienien lakeissa olevissa kuopissa.

P8300019.jpg

Puolukat kypsyivät ja niitä oli huomattavasti vähemmän kuin viime vuonna. Monta pussillista saatiin silti poimittua pakastimeen talven herkuiksi.

P8280010.jpg

Elokuun puolivälissä sai jo pimeiden iltojen iloksi laittaa värivaloketjut puihin. Emäntä-Tonttu on haaveillut vuosia siitä, että löytäisi jostain pelkkiä vihreitä valoketjuja. Ne laitettaisiin kesällä puuhun ja ne olisivat kiiltomatoja. Lokakuussa sitten tulisi muiden värien vuoro.

Ja sitten siitä kummallisuudesta. Tänne muutti Jari-Tonttu!

PC130015.jpg

Se on minua monta kertaa suurempi. Luulin, että se päästäisi minut pulasta ja alkaisi tehdä näitä kalenteriluukkuja, mutta tonttuviikset soikoon, ei se mitään minua auta! Se sanoi tekevänsä ensi vuoden kalenterin ja käski minun hoitaa vain omat vuoroni.  *huokaus* Kai minun sitten on tehtävä tämä ihan yksin.

PC130012.jpg

Ailakin kanssa se juttelee hyllyllämme, josta seuraamme köökkielämää. Puhuvat ihan kuin minua ei olisikaan. Vaikka olenkin tällainen pienenpieni tonttu, olen minäkin.... tonttu! *ärrinpurrin*

Isäntä-Tontulla on Mielensäpahoittajan joulukalenteri ja kyllä minäkin ihan vähän mieleni pahoitin, kun minua ei otettu mukaan tonttukeskusteluun. Tosin, voihan se olla niinkin, että Ailakki osaa paremmin kertoa joulukalenterin teosta kuin minä, joka olen vasta ylittänyt puolivälin tässä tonttutyössä.

Olkoot! Hoidan hommani loppuun ihan yksin ja sittenhän tämä kalenteri onkin vain yksin minun. ;)

arviiti2.jpg