Edelliset luukut täällä yhdellä sivulla.

16. joulukuuta 2016

P8270001%20%282%29.jpg

Mökillä hyasintit alkoivat kukkia elokuun loppupuolella, ja sinivuokko myös! Ihan tuoksui joululta.

P8270002%20%282%29.jpg

Kaikki kukat kukkivat myöhästyneinä ja hyvä, että ennen pakkasia ehtivät ollenkaan kukkaan. Nämäkin liljat pelastettiin kymmenien muiden liljojen kera ennen paleltumista kotiin maljakkoon.

P8270017.jpg

Venetsialaisiltana poltimme kesän aikana kertyneet risut ja roskat ja katselimme keskiyöllä tähtitaivasta. Silloin olikin kunnon pakkanen aamuyöstä.

P8240004.jpg

Eräänä aamuna suuntasimme metsätielle ja vietimme päivän poimien mustikoita ja variksenmarjoja.

P8300009.jpg

Puikulat nostettiin ylös laatikoistaan ja syötiin hyvällä ruokahalulla tulevina viikkoina. Nyt myyrät eivät ehtineet ensin, kuten viime vuonna, mutta nyt kaikki kylvöalueet ja kukkapenkit olikin rajattu 10 sentin välein valkosipuleilla.

Eilen Emäntä-Tonttu viimein ehti tekemään ne lupaamansa joulukortit. Kokonaista neljä kappaletta. Otti liimapurkin kaapista, väänteli ja käänteli, lämmitti korkin kuumalla vedellä, käytti saksia ja appelsiinitikkua saadakseen kovettumat pois ja liimaa ulos purkista. Hän oli leikannut paperista mallin ja piirsi sen taitettujen korttien etusivulle. Sitten hän levitti liimaa pumpulipuikolla kuviolle, pudotti tähtiä siihen jne. Kyllä sellaisen kuva varmaan tulee tänne blogiinkin sitten jouluaattona. Luulen ma.

PC140001.jpg

Kaikkea kummaa nuo ihmiset tekevät. Kun Emäntä-Tonttu laittoi pöydälle neljä limeä, pisteli niihin reikiä appelsiinitikulla ja sitten istutti joka reikään kokonaisen neilikan. Laittoi ne tuohon häkkyrään.

PC140002.jpg

No, kyllä ne tuoksuvat jotenkin raikkaasti ja erilaisesti kuin perinteinen appelsiini. Tänään tuoksuu eniten neilikka, eilen oli se limen tuoksu voimakkaampi. Mutta kiva niitä on nuuhkia.

PC140003.jpg

Ja sitten hän otti laatikon mukanaan ulos ja meni laittamaan kukkia ja rusetteja joka puolelle pihaa! Eniten tähän valopuuhun. Siellä ne ovat kuin punatulkkuja. Mitähän nuo vielä keksivät? *pyörittelee päätään*

arviiti2.jpg