Edelliset luukut täällä yhdellä sivulla.

17. joulukuuta 2016

05.09.2016%20revontulet1.jpg

Syyskuun ekana yönä alkoivat jo revonhäntien heilautukset. Ne ovat sitten mukavia katsella, kun ne juoksevat pitkin taivasta kaarena, nauhana, haitarina.

05.09.2016%20revontulet3..jpg

Tekevät kiemuroita ja joskus näyttävät lilaa tai punaistakin reunaa.

P9060025.jpg

Tontun punaposkien väriset marjat alkoivat kypsyä ja pakkanen nipisti kukkiakin.

P9110017.jpg

Tänne muutti kaksi käpytonttua, mutten vieläkään tiedä niitten nimiä. Ne istuvat ikkunalaudalla tai pöydällä tuppisuina. Ehkä ne joskus uskaltavat puhua minullekin.

P9130004.jpg

Syyskuun puolivälissä kävimme jossain ...saivossa... Siellä oli niin korkeat pudotukset reunalta alaspäin, etten uskaltanut mennä mukaan, vaan jäin autoon odottamaan, kun muut kävivät katsomassa niitä lähempää. Huih!

Joulu saa todellakin ihmiset sekaisin. Emäntä-Tonttu kammoaa hiiriä ja myyriä yli kaiken - sanoo niitä ällötyksiksi, mutta eilen täällä juoksi kaksi hiirtä ja lisää näkyy tulevan.

PC160005.jpg

Sängyllä ne vipelsivät ja rapisivat mennessään. Nyt yksi kuuluu kilisevän. Omituista.

Postitonttu oli tuonut kolme joulukorttia, yhden ihan eduskunnasta asti. Yhden kuori oli rikki ja se oli pakattu postissa muoviin valittelukirjeen kera. Kaipa siitä kortin kuusesta oli pari koristetta pudonnut leimauskoneen uumeniin, mutta muuten se oli ihan ehjä, vaikka kuori olikin rikki.

Emäntä-Tonttu joutui tekemään vielä yhden kortin, sillä eihän hän yöllä postipaketteja ja kirjeitä pakatessaan muistanut ottaa kuvaa. Yökolmelta vielä teippasi viimeistä kuorta kiinni.

Tälle päivälle luvataan lumiukkokeliä. Mahtaakohan Emäntä-Tonttu pystyä menemään ulos leikkimään lumella, kun on lääkekuurilla? Katsotaan, sanoo

arviiti2.jpg