Edelliset luukut täällä yhdellä sivulla.

18. joulukuuta 2016

17.09.2016%20l%C3%A4tyt.jpg

Syyskuussa kävimme monen monta kertaa paistamassa lättyjä mökillä ja keräsimme marjat luonnosta ja pihalta kermavaahdon päälle. Puolukoita, karpaloita, variksenmarjoja, musta- ja punaherukoita.

P9170001.jpg

Lumikin yritti tulla, mutta ei se ihan onnistunut. Emäntä-Tonttu seisoi monta päivää suolla keräämässä karpaloita talven varalle. Katseli hirvien, bambien, kettujen, porojen ja ihmisten jälkiä kohmettuneen suon pinnalla ja mietti, kuka kävi poimimassa suurimman osan hänen suonsa karpaloista.

P9170020.jpg

Ja hyasintit vain kukkivat kuin ♫♪....oisi joulu ainainen....♪♫

P9180002.jpg

Emäntä-Tonttu haki metsästä katajanoksia ja teki Joulumuorin kanssa talvikoristeet Joulutuvan portaille.

P9300001.jpg

Sisällä Joulutuvassa pikkutontut piilottelivat kukkien joukossa. Ei monikaan huomannut katsoa, onko siinä kukka vai tontun hiippalakki. Mutta kyllä me tontut näemme eron ja tiedämme, missä tonttu luuraa...

Eilen oli aivan liian lämmin päivä, kun mittarissa oli melkein +3ºC. Heti aamulla Emäntä-Tonttu katseli huolestuneena takapihalle, että joko se jäälinnanraunio kokonaan romahtaa. Puolenpäivän jälkeen hän meni laittamaan sulaneisiin kohtiin lunta, että ne tukevat jäätiiliä. Lykkäsi jokaiseen vähänkin isompaan rakoon lunta ja junttasi sen sinne. Sitten suoristi tornit ja lyhensi toista. Nyt meni sen tornin ikkunakin pois, kun se koko torni sai lapiosta päähänsä.:)

PC170007%20%282%29.jpg

(noissa tummissa kohdissa on lunta tukena)

Lumienkeli oli kaatunut, joten siitä tuli nyt vain lumityttö. Tähti enkelin sylistä siirrettiin raunioseinän ylimmäksi ja tuikku laitettiin sokkelienkelin käsiin.

PC170008.jpg

(vaikea ottaa kuvaa hämärässä, mutta siinä ne kolme ovat)

Yksi kantaa kynttilää, toinen kuusta ja kolmas on ns. kiiltokuvaenkeli pilvineen. Illalla tuikkuenkeli lensi pois seinästä, joten se tuikku on nyt kuusienkelillä.

Aivan kamala keli oli koko päivän. Kävimme näet lumikenkäilemässä ja arvatkaa vaan, tarttuiko se kenkien pohjaan ja oliko rankkaa kävellä polkua umpilumessa! Mutta saimme tehtyä bambeille polun harjuilta kotiin, sillä siellä taitaa majailla toinen haaremi. Onneksi sieltä ei löytynyt poroja kaivamassa peltoja tai moottorikelkkojen jälkiä. Ei sinne pitäisi kenelläkään olla asiaakaan. Victoria-reittiä kyllä avattiin äänestä päätellen ja lentokoneet lensivät pään yli. Että ei siellä ihan hiljaista ollut.

PC170007.jpg

Istuimme hetken nuotiolla, minäkin sain pitää kiinni siitä pitkästä kepistä, jonka päässä kahvipannussa oli lunta sulamassa teevedeksi. Sitten kipitin mäntyyn tervehtimään oravaa ja kysymään, miksi se oli koko hangen roskannut. Ei se ole oikein kaunista, kun lumen pinta on täynnä roskia.

Tjaah, nyt on neljäs adventti. Tämä minun työni jatkuu enää vajaan viikon ja sitten Jari-Tonttu saa alkaa miettiä, miten hän tämän homman hoitaa ensi vuonna.

arviiti2.jpg