Edelliset luukut täällä yhdellä sivulla.

19. joulukuuta 2016

PA130005.jpg?1476549926

Lokakuussa aloin jo väsyä odottamaan joulua, mutta onneksi Emäntä-Tonttu huomasi alakuloni ja

PA130003.jpg?1476549933

teki ensimmäisen piparitaikinan.♥

PA130001.jpg?1476549935

Katselin vierestä, kun taikina valmistui, nuuhkin joulun tuoksua ja nautin. Seuraavana päivänä koko talon täytti pipareitten tuoksu, kun ne paistettiin. Sen jälkeen niitä on leivottu jo viisi kertaa.

Isäntäväki on kuunnellut levyiltä joululauluja jo monta kuukautta, taisi olla elokuu, kun aloittivat. Nyt soivat Jouluradion 10 kanavaa tai Joulunradio. Aina sen mukaan, mistä tulee parasta musiikkia.

Ei tämä tunnu ollenkaan joululta, kun ulkona vesi lirisee. Jäärauniolinna sulaa huolestuttavasti. Ans kattoo, miten sen kanssa käy. Vielä se on pystyssä, kun Emäntä-Tonttu käy joka välissä lisäämässä lunta koloihin, jotka ovat sulaneet isoiksi.

PC170003.jpg

Käyn aina väillä nuuhkimassa Emäntä-Tontun etukäteen saamia synttärikukkia. Niissä vain on niin hyvä tuoksu. Kesä, juhla, aurinko....

Näin minä kyllä Emäntä-Tontunkin niitä nuuhkivan, samoin ikkunalaudalla olevaa vaaleanpunaista hyasinttia. Toinen on Isäntä-Tontun pöydällä ja kolmen sinisen hyasintin asetelma makuuhuoneen ikkunalla. Amaryllikset ja ritarinkukat eivät taida jouluksi kukkia, mutta onhan noita jouluruusuja.

PC040004.jpg

Punaisia. :) Niitä on kaksi ja lisää nuppuja on siinä sekä valkoisessakin.

Eilen täällä leivottiin pannukakkuja, kuulema maailman parhaita. Ja kyllä ne hyviä olivatkin. Kävin salaa maistamassa heti, kun heidän silmänsä vältti. Maailman parhaat taatelikakutkin leivottiin, vaikka yksi pikkuruinen kullanvärinen rengasvuoka onkin jemmassa jossain hyvässä paikassa. Siihen olisi tehty tuliaiskakkuja, muttei sitten tänä vuonna, kun sitä vuokaa ei löytynyt. Pitäisi kuulema vielä leipoa kaikki muut joulukakut, kakkupohja ja appelsiinitortut, mutta kun aina on olevinaan jotain muuta. Viime yön Emäntä-Tonttu taas kasvatti hiiriperhettä, kun ne piti saada matkaan ajoissa ennen joulua.

Täällä on joku, joka laittaa kaikki vähän sinne ja tänne ja sitten niitä saa etsiä välillä viikkotolkulla. Vihdoin viimein vaaleanpunakelloinen kerniliina löytyi ja pääsi köökin pöydälle. Hukassa olleet parsin- ja kanavaneulakin pääsivät takaisin paikoilleen.

Jokohan isäntäväki lähtee tänään katsomaan, josko Joulupukin Piilopirtille olisi tehty jälkeä, että sinne pääsisi käymään lumikengillä? Niillä on helpompi nyt kulkea kuin metsäsuksilla, joiden voitelu voi olla vaikeaa. Aikovat viedä sinne pari mukia ja ensi vuoden kalenterin ja katsoa, että paikat ovat kunnossa. Siellä saa olla aivan keskellä luontoa ihan rauhassa ja hiljaisuudessa. Eivät he sinne tänä jouluna mene, koska Tonttu-Nelonen tulee torstaina tänne joulunviettoon pariksi viikoksi. Siksi siellä pitäisikin käydä ennen sitä. Ja minä menen varmana mukaan! Hyppään repun sivutaskuun ja katselen, näkyykö näädän, pupun, ketun, bambien, hirvien, riekkojen ja muiden eläinten jälkiä. Tai tonttujen....

lupaa

arviiti2.jpg