Edelliset luukut täällä yhdellä sivulla.

22. joulukuuta 2016

PB190003.jpg

Marraskuun lopulla takapihalle alkoi nousta rauniolinna jäätiilistä ja lumesta.

PB190002.jpg

Sokkelissa on ollut jo kolmet lumienkelit, kun entiset putoavat pois ja uusia tehdään aina sään salliessa. Tosin jouluna taidetaan käyttää taas sitä kylppärilumijuttua hyväksi eli tehdään itse nuoskalunta.

PB190006.jpg

Tämä lumienkeli sai seistä paikoillaan tosi pitkään, kunnes vesisade kaatoi sen ja siivet lensivät pois. Emäntä-Tonttu nosti sen pystyyn lumitytöksi, mutta siltäkin lähti vesisateessa pää ja ylävartalo, joten siitä on jäljellä enää hameosa.

PB250044.jpg

Lunta satoi yhtenään ja tikapuutkin saivat kauniin lumikuorrutuksen. Nyt siitä ei ole tietoakaan. ;(

PB250005.jpg?1481038085

Pikkujouluksi kuusi tuotiin sisään ja koristeltiin ja siitä lähtien se on valaissut muuten niin pimeää ovinurkkaa takan vieressä. Ja on siinä Nuutinpäivään asti. Minulla on siis hyvä piilopaikka, kun haluan mennä piiloon tai nokosille kesken päivän. ;)

Eilen postitonttu toi lisää joulukortteja oven koristeeksi ja yhdessä kuoressa oli mukana Emäntä-Tontun mieleinen avaimenperä valolla, kun se oli purppuranvärinen ja siinä on bling-blingiä.

PC210002.jpg?1482356135

Kaikki mikä kimaltaa......

Illalla hän pakkasi neilikkaoksat sellofaaniin, koristeli sen rusetein ja joulupalloin sekä laittoi mukaan joulukortin, ihan vieraalla kielellä kirjoitetun. Pääsen kuulema mukaan tänään, kun se viedään jollekin.

Minua jännittää muutenkin tämä päivä, kun olen katsellut ulos ja kuunnellut radiosta joululaulujen välissä olleita tiedotteita. Siellä taitaa olla liukasta, joten mitenkähän se Isäntä-Tontun auto oikein selviää tästä päivästä? Hyvin varmaan, ei Emäntä-Tonttu lähtisi ajamaan, jos olisi liian huono keli. Hän kun sanoo, ettei liian huonoa keliä olekaan, vaan vauhti pitää sovittaa kelin mukaan. Ehkä minä uskallan nukkua takapenkillä. Siellä on uudet huovatkin pehmikkeenä ja lämmikkeenä.

arviiti2.jpg