Edelliset luukut täällä yhdellä sivulla.

24. joulukuuta 2016

Nyt se sitten on, jouluaatto, kauan odotettu ja kaivattu!

Eilen Emäntä-Tonttu tuli vihdoin illansuussa kotiin ja teki sen kakun valmiiksi. Sitten sitä syötiin porukalla.

PC230003.jpg

Tuossa oli ne vuodet, mutta ne jo syötiin pois, ettei kukaan näe niitä. ;)

Sitten käytiin hautausmaalla katsomassa, että kaikki 15 kynttilää ovat syttyneet ja palavat kunnolla. Ja taivaalla alkoi oikea värinäytelmä, kun revontulet alkoivat venytellä vanojaan, laittaa niitä haitariksi ja kiemuroiksi. Emäntä- Tonttu väitti, että se taivaan ilotulitus oli hänen syntymäpäivänsä kunniaksi. ;)

Illemmalla poronpaisti laitettiin uuniin ja sitä vahdittiin kellon ja mittarin kanssa. Ei täällä mitään punaisia lihoja syödä. Kypsää sen olla pitää! Onneksi Posti-Tonttu toi vähän aikaa sitten karpalohyytelöä. Se on oiva lisä poronpaistin kanssa.

Emäntä-Tonttu on niin väsynyt kaikesta ajamisesta ja muusta, että piparitaikina ja aprikoositortut ovat tekemättä. Mutta onhan tässä aikaa. Kunhan saavat nuo kakutkin ensin syötyä ja hän saa levättyä, niin kyllä ne vielä tänne ilmestyvät. Joulu on joulu ilman pipareita tai torttujakin ja niitä voi leipoa milloin haluaa.

Keittiönpöytä on kyllä niin täynnä kukkia ja kynttilöitä, että mahtaako sinne ruokaa mahtuakaan? Näkyy tuolla olevan kolmea laatikkoa ja rosollia. Silti seuraavaksi aiotaan tehdä siskonmakkarakeittoa, kun se vain on niin hyvää. Yleensä täällä syödään lempiruokia jouluna, eikä niinkään ns. jouluruokia.

Tämän päivän ohjelmasta tiedän vain sen, että bambit käydään ruokkimassa iltapäivällä ja sitten mennään uudestaan hautausmaalle. Keskiyöllä on yökävelyn aika, perinteisesti. Silloin kuunnellaan jouluyön hiljaisuutta.

Mutta nyt lakkaan naputtelemasta tätä tiestikkaa, ettei Emäntä-Tonttu herää liian aikaisin. Antaa nukkua. Jos sitten puolilta päivin käyn potkimassa hänet hereille. Hän aikoo lukea jouluna niin paljon kuin ehtii ja jossain välissä on tarkoitus koota yksi palapeli seinätauluksi.

Rauhallista joulua kaikille toivottaa

arviiti2.jpg